Een apfel schmarrn is afgeleid van het welbekende wintersport kaiserschmarrn recept. Een dikke luchtige pannenkoek in stukjes. Waar een kaiserschmarren met rozijnen is, word een apfel schmarrn met stukjes appel gemaakt. En in dit recept gecombineerd met abrikoos.
Het apfel schmarrn met abrikoos recept is voor ca. 2 personen.
Apfel schmarrn met abrikoos recept
Ingrediënten
- 250 gram tarwebloem
- 500 ml melk
- 4 eieren
- 1 appel
- 75 gram gedroogde abrikozen
- snufje zout
Bereidingswijze
- Splits de eieren en klop het eiwit met een snufje zout stijf.
- Snij de appel en de gedroogde abrikozen in stukjes.
- Mix in een aparte kom de eigelen schuimig en voeg de melk toe.
- Mix beetje bij beetje de bloem erdoor tot een egaal beslag.
- Voeg een beetje van het eigeel schuim bij het eiwit en vouw/spatel dit door elkaar.
- Voeg vervolgens het eiwitmengel bij de rest van het eigeelschuim en vouw voorzichtig door elkaar.
- Giet het beslag in een reeds verwarmde ingevette/ongeoliede pan en verdeel de stukjes appel en abrikoos erover.
- Bak op laag vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant begint te stollen.
- Draai de apfel schmarrn om en bak de andere kant ook even aan.
- Trek vervolgens met 2 vorken of spatels het deeg in stukjes en bak nog kort verder.
- Serveer met poedersuiker of kaneelsuiker.
Tips & Tricks bij de apfel schmarrn met abrikoos:
- Bak de schmarrn in een ruime pan. Wanneer de apfel schmarrn te dik word is het lastig deze gaar te krijgen en goed om te draaien. Je kunt er dan ook voor kiezen on de schmarrn in 2 pannen te bakken.
- Je kunt de apfel schmarrn ook 10 minuten in de oven bakken op 180°C en vervolgens in stukjes trekken en bruin bakken in de pan.
- Ook wanneer het niet lukt de schmarrn op tijd gestold te krijgen kan je deze nog even in de oven zetten.
- Wanneer je de schmarrn in stukjes heb blijf de apfel schmarrn bakken tot deze volledig gaar is.
- Om het garings proces te versnellen kan je een deksel op de pan leggen.
- Houd de apfel schmarrn goed in de gaten dat deze niet te donker word aan de onderkant.
- Het omdraaien van de apfel schmarrn kan lastig zijn. Je kunt het ook in 4 stukken doen ipv in 1 keer.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie