Pannenkoeken, wie kent ze niet? Pannenkoeken worden gemaakt van meel, eieren en melk. Eigenlijk vrij simpel en zo klaar. Dit pannenkoeken recept is makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker. Het pannenkoeken beslag bevat een ingrediënt wat ik ooit in een televisieprogramma hoorde. Ik dacht dat het Herrie in de keuken was, maar weet het niet meer zeker. Hier werd verteld dat voor een restaurant kwaliteit pannenkoek je stroop toe moet voegen aan het beslag. Stroop? Ja gewoon keukenstroop die je anders op je pannenkoek smeert. En dat kan natuurlijk alsnog na het bakken van de pannenkoeken.
Pannenkoeken recept variaties
Er zijn al heel wat variaties van pannenkoeken voorbij gekomen. Zo staat er een recept voor pompoen pannenkoeken op de site, ook wel arepa di pampuna genoemd. Ook kun je een koolhydraatarme pannenkoeken recept terug vinden. En het zijn nog meer pannenkoeken recepten. Zoek maar is op pannenkoeken in het zoekveld rechtsboven in. Er staan op dit moment maar liefst 6 variaties van pannenkoeken recepten online. Wat is jou favoriete pannenkoeken recept?
Met al die variaties zou je denken er wel basis pannenkoeken recept op de site stond. Dit was echter niet het geval. Een gewoon pannenkoeken recept stond nog niet online. Dus na het horen van we eten pannenkoeken vanavond ging ik gelijk aan de slag. Zodat dit basis pannenkoeken recept niet langer op de site zou missen.
Misschien denk je dat een pannenkoeken beslag moeilijk te maken is. Dit is zeker niet het geval. Je hebt er niet veel voor nodig en je hebt vaak alle ingrediënten voor het pannenkoeken recept wel in huis. Mocht je het toch makkelijker vinden dan kun je kant en klare pannenkoeken mix kopen in de supermarkt. Hier moet je het vocht nog wel toevoegen. Ook kun je kant en klare pannenkoeken kopen. Dit is natuurlijk wel net even iets anders dan ze zelf maken.
Leuke weetjes over pannenkoeken
Pannenkoeken zijn al sinds jaar en dag populair. Kinderen houden van pannenkoeken. En niet enkel kinderen, maar ook volwassen zijn gek van pannenkoeken. Pannenkoeken zijn zelfs zo populair dat er een ware pannenkoeken dag in het leven is geroepen. Op 29 november is het Sint Pannekoek. Je zal nu misschien denken pannekoek, daar mist de N in? Maar het was tot 1995 dat pannenkoek officieel als pannekoek werd geschreven. Naast Sint Pannekoek word de derde of vierde vrijdag van maart aangewezen als Nationale pannenkoekendag.
Naast positief heeft pannenkoek ook een negatieve klank. Pannenkoek word namelijk ook weleens gebruikt als scheldwoord. Nu vind ik dit zelf wel een lief scheldwoord. Je bent een pannenkoek. In deze zin staat een pannenkoek voor iemand die niet goed presteert. Maar behalve deze pannenkoek zijn pannenkoeken over het algemeen het gebakken gerecht.
Dit pannenkoekrecept is voor ca. 6 grote pannenkoeken (+- 3 personen)
- 375 gram bloem
- snuf zout
- 750 ml melk
- 2 eetlepels keukenstroop
- 3 eieren
- olie of boter om in te bakken
- Zeef de bloem.
- Meng de zout erdoorheen.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet al kloppend de melk erdoor.
- Klop alles goed door elkaar.
- Klop de eieren erdoorheen.
- Klop als laatste de stroop erdoor.
- Verwarm een beetje boter of olie in een koekenpan en laat deze goed heet worden.
- Giet wat beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich goed verdeeld.
- Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot deze aan de onderkant bruin is en (bijna) droog van boven.
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog even kort tot deze ook bruin is.
- Gooi de pannenkoek uit de pan en herhaal de stappen met de rest van het pannenkoeken beslag.
Tips & Tricks bij het pannenkoeken recept:
- Laat de pan goed heten worden. Je hoort vaak dat de eerste pannenkoek mislukt. Een reden waardoor dit gebeurt is dat de pan nog niet goed warm was.
- Als de pannenkoek van onderen al bruin is en van boven nog flink nat staat de pit te hoog. Draai de pit dan iets lager.
- Pannenkoeken zijn erg lekker met wat stoop, jam of poedersuiker.
- Wil je pannenkoeken langer warm houden, leg de pannenkoeken dan tussen twee borden in en draai na de laatste pannenkoek de stap met borden en al om. Warmte gaat naar boven en de warmste pannenkoek ligt dan beneden. Ook kun je, om de pannenkoeken nog warmer te houden, de borden op een pannetje met zacht kokend water zetten.
- Mocht je klontjes hebben in je pannenkoek beslag, kun je het pannenkoeken beslag door een zeef wrijven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie