Een recept die al erg lang in de planning stond, yoghurt ijs. Niet met een fruitsmaakje, maar met de smaak van yoghurt. Het yoghurt ijs recept is afgeleid van een recept die ik vond op de Alle Italiaanse site. Een site waar ze veel Italiaanse recepten hebben waaronder ijs. Met dat recept ging ik aan de slag en paste het een klein beetje aan. Zo voegde ik bijvoorbeeld magere melkpoeder toe. Dit zorgt ervoor dat het ijs nog beter schepbaar is. Dit yoghurt ijs is goed schepbaar vanuit de vriezer.
Het yoghurt ijs recept is voor zo’n 1200 ml ijs.
Yoghurt ijs recept
Ingrediënten
- 500 gram volle melk
- 300 gram volle yoghurt
- 250 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 20 gram magere melkpoeder
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten met een staafmixer door elkaar tot de suiker volledig opgenomen is.
- Giet het yoghurt ijs mengsel in je ijsmachine en volg de instructies van je machine.
Tips & Tricks bij het yoghurt ijs recept:
- Leer je ijsmachine kennen. Het kan soms handig zijn om je ijsmachine al 15 minuten aan te zetten alvorens het ijsmengsel er in te gieten. Zo kan de machine op temperatuur komen.
- Je kunt het magere melkpoeder eventueel weglaten als je deze niet heb.
- Zet het ijs een half uurtje a uurtje voor het eten in de koelkast dan word deze beter schepbaar.
- Wanneer je magere of halfvolle yoghurt gebruikt zal het ijs compacter en harder worden. Dit komt doordat het vet gehalte hierin minder is.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie