Cornbread betekend maisbrood, maar het lijkt niet op het maisbrood dat we uit de Nederlandse supermarkten kennen. Het gele boterhammen maisbrood om het zo maar te noemen. Dat is het zeker niet. Cornbread zit als het ware een beetje tussen brood en cake in. Deze honing-kaneel cornbread muffins zijn erg lekker voor tussendoor.
Cornbread word vaak bij een maaltijd gegeten. Deze honing-kaneel cornbread muffins zullen naast tussendoortje ook erg lekker smaken bij het ontbijt of bij de lunch. Bak je liever een gewoon cornbread kijk dan is naar dit Buttermilk cornbread recept. Ik heb deze al meerdere malen gemaakt en het blijft een echte aanrader.
Voor deze honing-kaneel cornbread muffins maak ik gebruik van muffin papiertjes. Deze kan je gemakkelijk zelf maken met bakpapier door deze how to muffinpapiertjes maken te volgen.
Het recept is voor 12 a 16 honing-kaneel cornbread muffins.
- 200 gram maismeel
- 175 gram patentbloem
- 15 gram bakpoeder (=1 zakje)
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 125 ml honing
- 250 ml karnemelk
- 120 gram boter
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een muffintray met 12 gaten in of maak gebruik van muffinpapiertje.
- Smelt de boter.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
- Meng de overige droge ingredienten hier doorheen.
- Voeg de karnemelk, honing en eieren toe en mix het tot een geheel.
- Mix als laatste de gesmolten boter door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak in 20 minuten goudbruin en gaar. (Als sateprikker er schoon uitkomt is de honing-kaneel cornbread muffin klaar)
Tips & Tricks bij de honing-kaneel cornbread muffins:
- De muffins zijn erg lekker met en beetje boter en honing.
- Als je na 12 muffins nog beslag over heb kan je er voor kiezen extra muffin vormpjes te vullen of je verdeelt het geheel over de 12 muffins die je al hebt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie