Pancakes, the American style. Dikke pannenkoeken en een stukje kleiner. Met de recept maak je de makkelijkste chocolade krispies pancakes. Het recept word gemaakt met rice krispies. Dit maakt het makkelijker om een dikkere pancake te maken. Dan nog met heerlijke chocolade erdoor en het smullen kan beginnen.
Toen ik de chocolade krispies pancakes voor de eerste keer maakte vond ik de krispies niet meer terug in de pancakes. Voor degene die heel snel zijn met bakken en eten is het misschien mogelijk om de krispies als iets krokant terug te proeven. Al kan ik dit niet met zekerheid zeggen of het lukt. Dus mocht het je gelukt zijn dan hoor ik het graag. Het vocht van de pancakes word al snel door de krispies opgenomen. De krispies gaan op in de pancake en maken er een heerlijk dikke pannenkoek van.
Het recept is voor zo’n 8 pancakes afhankelijk van de grote.

- 225 gram bloem
- snuf zout
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 400 ml melk
- 100 gram chocolade
- 100 gram rice krispies
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Voeg de basterdsuiker en het zout toe.
- Maak een kuiltje in het midden en giet de eieren en de melk hierin.
- Klop vanuit het midden tot een glad beslag.
- Hak de chocolade grof en spatel deze samen met de rice krispies door het beslag.
- Smelt wat boter of olie in de pan.
- Schep een flinke lepel beslag in de pan.
- Bak langzaam tot goudbruin. Kijk af en toe voorzichtig of de onderkant al goudbruin is en keer de pancake in dat geval om.
- Bak nog kort verder.
- Herhaal met de rest van het beslag
- Veeg na iedere pancake(s) die je uit de pan haalt de pan even schoon met een stukje keukenrol om aanbranden van de chocolade te voorkomen.


Tips & Tricks bij de chocolade krispies pancakes:
- De rice krispies vond ik van het merk Kellogs bij de Albert Heijn.
- Is je beslag nog veel te dik, voeg dan wat extra melk toe.
- Je kunt de bovenkant iets sturen door deze wat uit te smeren.
- Het kan zijn dat wanneer de onderkant goudbruin is de bovenkant nog nat is. Dit geeft niet. Keer de pancake gewoon met een spatel voorzichtig om.
- Je kan ipv gehakte chocolade ook chocolade druppels gebruiken.
- Let op dat de pancakes niet te donker worden. Door de chocolade kan dit snel gebeuren.
- De pancakes kunnen ook erg lekker zijn met wat slagroom.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie