Brownies zijn een soort van chocolade cakejes waarbij de binnenkant nog smeuïg is. Het idee voor deze brownies zag ik voorbij komen bij Solo. Hier zag ik een foto van de brownies met mascarpone en deze zag er zo lekker uit dat ik ermee aan de slag ben gegaan. Het recept is anders als het recept dat je terug kan vinden op de site van Solo.
Brownies zijn van oorsprong Amerikaans en zijn ontstaan als nagerecht. Tegenwoordig zijn brownies veel meer als nagerecht. Brownies gaan door als echte gebakjes die bijvoorbeeld geserveerd worden bij de koffie. Je vind brownies in allerlei soorten en maten. Zo worden er weleens noten aan brownies toegevoegd. Deze brownies met mascarpone zijn ook een variatie op de originele brownie.
Bij deze brownies met mascarpone doet het contrast het erg goed. Het wit van de mascarpone met het donkere bruin van de chocolade cake. Een ieder die de brownies met mascarpone at hier was gelijk verkocht. Ze vonden de brownie in combinatie met het crèmige van de mascarpone erg lekker.
Het brownies met mascarpone recept is voor 16 brownies.
- 3 eieren
- 125 gram pure chocolade
- 125 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel stroop
- 200 gram mascarpone
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een vorm in van ca. 18x18cm en leg op de bodem van de vorm een stukje bakpapier.
- Smelt de boter met de chocolade in een pannetje.
- Scheid 1 ei en klop het eiwit met de mascarpone los.
- Klop de rest van de eieren los met de basterdsuiker en de stroop.
- Roer het gesmolten chocolademengsel erdoorheen.
- Zeef vervolgens de bloem en spatel dit erdoor.
- Verdeel de helft van het brownie mengsel over de vorm.
- Schep hier voorzichtig het mascarpone mengsel overheen en smeer het met de bolle kant van de lepel voorzichtig uit.
- Sluit af met de rest van het brownie mengsel. Verspreek dit voorzichtig over de mascarpone uit.
- Bak de brownie in 25 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de brownie met mascarpone:
- Een brownie hoort droog te zijn van boven, maar nog smeuïg van binnen. Bak de brownie met mascarpone daarom niet langer als nodig.
- Als je de bolle kant van een lepel gebruikt om de mascarpone en het brownie mengsel uit te smeren voorkom je dat de twee mengsels met elkaar mengen.
- Gebruik indien mogelijk pure chocolade van boven de 70%.
- Gebruik je mixer niet als er staat roeren of spatel, je mixt dan teveel lucht in je brownie en dit komt de brownie niet ten goede.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Anja zegt
Is het mogelijk de bloem te vervangen door amandelmeel qua smaak? Koolhydraatarme versie er van maken?
Bakkenderwijs zegt
Ik kan niet zeggen dat het helemaal niet mogelijk is. Enkel heeft amandelmeel wel een andere vochtgehalte nodig waardoor ik niet weet hoe je met dit recept uit zal komen dan.
Naert Lies zegt
Njam, njam, dank u voor dit recept! Super lekker!
Héél lekker als het nog wat lopend en lauw is😋
Bakkenderwijs zegt
Graag gedaan, bedankt voor de enthousiaste reactie.