American pancakes zijn niet als de pannenkoeken die hier bekend zijn. In vergelijking met de pannenkoeken hier zijn American pancakes dikker en kleiner, maar ook weer niet zo klein als poffertjes. Bij American pancakes moet je denken aan een formaat van 5 tot 8 cm diameter.
American pancakes en maple syrup
Een ongekende combinatie is American pancakes met maple syrup, ook wel ahorn siroop genoemd. Misschien wel de combinatie wat deze American pancakes nog Amerikaanser maakt. Zo’n heerlijk ogende stapel American pancakes, overgoten met maple syrup… Do I need to say more…
Thick and fluffy dat is de beschrijving welke vaak word gegeven aan American pancakes. Het internet staat vol met American pancakes recepten, thick and fluffy, oftewel dik en luchtig, maar verder dan dat staat er niet veel te lezen bij deze recepten. Er word in een American pancakes recept amper achtergrond informatie gegeven, enkel het recept met hier en daar een korte inleiding. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de achtergrond van het American pancakes recept. Weet jij meer achtergrond informatie? Dan hoor ik het graag.
Traditioneel
Een American pancakes recept word traditioneel gemaakt bij het ontbijt. Nou smaken deze American pancakes wat mij betrefd niet minder als je ze bij de lunch of als maaltijd zou eten. Over smaken gesproken en specifiek over smaken verschillen. Ik vind deze American pancakes lekkerder als de Hollandse pannenkoeken.
Onderstaand American pancakes recept is een recept voor ca. 16 American pancakes.
- 3 eieren
- 200 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 250 ml melk
- snuf zout
- 2 theelepels vanille suiker
- 25 gram gesmolten boter
- boter om in te bakken
- Zeef de bloem met de bakpoeder.
- Roer de vanille suiker en het zout erdoor.
- Mix de melk door het bloemmengsel, vervolgens de eieren en als laatste de gesmolten boter tot je een mooi beslag heb.
- Verwarm een koekenpan en laat hier wat boter in smelten.
- Als de pan goed heet is schep met een diepe lepel wat beslag in de pan.
- Bak op middelmatig vuur tot de bovenkant iets droog word en begint te bubbelen.
- Draai de American pancake vervolgens om en bak deze nog tot 1 minuut aan.
- Herhaal dit met de rest van het beslag.
Tips & Tricks bij het American pancakes recept:
- Afhankelijk van de grote van je koekenpan kun je 2 a 3 American pancakes tegelijk bakken. Je kunt natuurlijk ook meerdere pannen gebruiken.
- American pancakes kun je warm houden in de oven op 50-75°C. Ook kun je American pancakes opwarmen in de magnetron.
- Zorg ervoor dat bij het bakken van American pancakes je pan goed heet is alvorens je begint te bakken.
- Zet de temperatuur onder je pan niet te hoog, dan is de onderkant al donker voordat je de American pancake om kan draaien.
- American pancakes zijn heerlijk met ahorn siroop, maar ook stroop, honing, jam, poedersuiker en nog veel meer zijn zeker aanraders.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie