Bij de Lidl hebben ze eens in de zoveel tijd een Amerikaanse week. Je kunt dan verschillende Amerikaanse producten kopen die anders niet in het assortiment zitten. Dit keer kwam mijn moeder thuis met de Mcennedy muffinmix blueberry. Een kant en klare muffinmix met blauwe bessen. Dit bracht me op het idee hier een review over te schrijven.
De Mcennedy muffinmix is naast de smaak van blauwe bessen ook verkrijgbaar in klassiek met chocoladechips en chocolade.
De verpakking
Het pak Mcennedy muffinmix heeft een echte Amerikaanse uitstraling. Het rood met het blauwe en de sterren vallen direct op als je de verpakking ziet.
Naast de uitstraling heeft de naam Mcennedy ook gelijk een Amerikaanse sound doordat dit als Kennedy klinkt.
Om het Amerikaanse gevoel nog duidelijker te maken staat er ook nog eens een afbeelding van het vrijheidsbeeld op de voorkant afgebeeld.
Verder zien we een afbeelding van een muffin waar de jam uitloopt en naast deze muffin liggen wat blauwe bessen. De combinatie ziet er smakelijk uit waardoor je geneigd ben zo’n Mcennedy muffinmix in je karretje te leggen.
De tekst op de voorkant zegt Muffins blueberry. Verder staat er een tekst dat er 12 paper muffin cups included zijn en er staat dat het geproduceerd is in Germany. Dan staat er nog het gewicht vermeld en een verwijzing naar de informatie op de buitenkant.
Op de achterkant staan de ingrediënten, de inhoud en de bereidingswijze. Dit alles staat in het Duits, Frans, Italiaan en Nederland.
Op 1 van de zijkanten staan de gemiddelde voedingswaarde per bereid product. De andere zijkant staat een streepjescode. Deze streepjescode vind je ook terug op de boven en onderkant van het pak. Als laatste staat er op de bovenkant de houdbaarheidsdatum.
Aan de slag
Bijna iedere kant en klare mix heeft een aantal zelf toe te voegen ingrediënten. Vaak staan deze iets groter vermeld op de voorkant van een pak. Dat is in dit geval niet zo. De zelf toe te voegen ingrediënten moeten we uit de tekst op de achterkant halen. De zelf toe te voegen ingrediënten zijn 75 ml olie, 2 eieren en 50 ml water. Er staat niet aangegeven welke olie je het best kan gebruiken. Ik ga voor de zonnebloemolie.
Bij het openen van het pak zien we 3 dingen. Heidelbeerfullung (blauwe bessen jam), een zak met bakmix en cupcake papiertjes.
Tijd om te bakken
Voordat ik begin zet ik de zelf toe te voegen ingrediënten klaar. De bereidingswijze begint met het deeg, welke niet met het voorverwarmen van de oven begint. Dit is toch wel iets waar je mee in de fout kan gaan. Er staat namelijk pas op het moment van bakken dat je de muffins in een voorverwarmde oven moet doen. De temperatuur staat ook apart vermeld.
Voor het deeg is het een kwestie alles bij elkaar in een kom doen en mixen maar. Eerst even door elkaar en dan 3 minuten op de hoogste stand. Als het beslag klaar is proef ik toch eventjes. Het beslag heeft iets van een bessensmaak.
Het beslag verdeel ik met een ijslepel. In de beschrijving staat met 2 lepels. En de muffinpapiertjes zet ik in een muffintray. Dit vind ik zelf prettiger dan alles los op de bakplaat.
De papieren muffinvormpjes zijn van stevige kwaliteit.
Als het beslag in de vormpjes zit dan gaat er de jam over heen. Deze knijp je gemakkelijk uit het zakje en heeft een goede dikte. Er staat in de bereidingswijze om het zo goed mogelijk in het midden te doen.
De muffins gaan 25 minuten de oven in. Het cakeje bakt erg mooi. De jam zorgt een beetje voor een gat en lekt op sommige muffins ernaast.
Het resultaat
Als het huis lekker begint te ruiken en de cupcakes op het aanrecht staan word het tijd om ze te proeven. De muffins zijn erg luchtig. Qua smaak vind ik zelf de muffins wat vlak. Ik denk dat dit komt doordat het cakeje zelf al wat van de blauwe bessen smaak heeft meegekregen. Al proef je de bessensmaak niet zo snel in het cakeje terug.
De afbeelding op de voorkant van het pak blijkt dan toch wel iets misleidend te zijn. Van de 12 muffins lijkt er geen enkele op het plaatje op de verpakking. Misschien dat als je de tuut van de jam tijdens de bereiding meer in het beslag steekt dat de jam meer in het cakeje komt en de muffin meer lijkt op de voorkant van het pak.
Conclusie
De bereidingswijze is goed door te lopen en het is makkelijk om een blauwe bessen muffin op tafel te toveren. De Mcennedy muffinmix leent zich erg goed om samen met kinderen te maken.
Qua smaak had ik zelf iets meer van de blauwe bessen muffins verwacht, maar dat is puur mijn smaak. De kinderen hebben er zeker van gesmikkeld.
Ik vind het lastig dat de baktijd en de oventemperatuur apart staan en dat dit niet in de bereidingswijze is meegenomen. Ik denk dat dat beter was geweest. Nu moet je niet vergeten om de oven voor te verwarmen anders moet je het mixen wachten tot de oven op temperatuur is. Dit is een kleinigheidje en niet iets waardoor je muffin kan mislukken.
Voor deze kant en klare muffinmix hoef je niet veel ingrediënten zelf toe te voegen. Vaak heb je wel olie en eieren in huis. En water komt uit de kraan. Dit maakt het heel toegankelijk om even snel te maken als er bijvoorbeeld onverwachts visite langskomt.
Ik denk dat deze muffinmix mede door de smakelijke verpakking veel in een boodschappenmandje of karretje komt te liggen. Dit is zeker een heel groot pluspunt voor de verkoop.
Heb jij deze Mcennedy muffinmix al eens gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat jij er van vind?
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie