Een nieuwe variant van Dr. Oetker kwarktaart. Limoncello… Dit klinkt erg lekker. Ben gek op de smaak van citroen. Dus deze wilde ik graag een keer uitproberen. En laat Vaderdag nu een perfect moment zijn daarvoor.
In de verpakking vind je bakpapiertje om in de (eigen) springvorm te plaatsen. Je hebt voor deze kwarktaart een springvorm nodig van 24 cm. Ik heb er eentje van 23 cm. Die zal ik hiervoor gebruiken. Naast het bakpapiertje zit er een bodemmix en een taartmix in.
Voor de bodemmix hoeft enkel gesmolten boter toegevoegd te worden. De bodemmix zijn gemalen koekjes. Door de gesmolten boter toe te voegen kan je er een bodem voor de kwarktaart mee maken. Door elkaar en in de springvorm. Met de bolle kant van een lepel platdrukken en de bodem is klaar.
Bij het opentrekken van de taartmix ruikt het een beetje… Hoe omschrijf ik dat het beste… Chemisch is niet helemaal het juiste woord. Al is dat wel het eerste wat in me opkomt. Je hebt niet zo van oe dat ruikt lekker als je het zakje opentrekt. Net als de bodemmix is de taartmix ook makkelijk en snel te bereiden. Voor de taartmix heb je water, kwark en slagroom nodig.
Je giet het over de bodem heen en de bovenkant strijk je glad. Ik doe dat zelf door wat te schudden met de springvorm. Op die manier krijg je de bovenkant een stuk gladder als door deze te strijken. En een paar uur de koelkast is. De limoncello kwarktaart is klaar.
De bereidingswijze is makkelijk en snel. Je hebt zo de kwarktaart in de koelkast staan. Je moet het wel van te voren doen, want een kwarktaart heeft even wat tijd nodig om op te stijven. Je kan de kwarktaart volledig naar wens versieren. Of je houd hem gewoon zo. Ik heb gekozen voor simpel. Gewoon zo laten. Lekker met een dotje slagroom.
Conclusie
Dr. Oetker kwarktaart met limoncello smaak is als alle kwarktaart mixen van Dr. Oetker makkelijk en snel te bereiden. En dat is voor velen denk ik wel een uitkomst. Qua smaak vond ik hem zelf wat vlak. Anderen vonden hem wel lekker, maar niet wow die maak ik volgende week weer. Als tip staat er op het pak om een deel van het water voor limoncello te vervangen. Ik denk dat dat een aanrader is. Hiermee geef je gelijk veel meer smaak aan de kwarktaart. Mocht ik de kwarktaart nog eens maken dan haal ik zeker een flesje limoncello in huis. Zonder de limoncello denk ik niet dat ik hem snel weer zal maken.
Wat vind jij? Is de kwarktaart met limoncello smaak voor jou een blijvertje?
Met vriendelijke groet, Bakkenderwijs
Bep Schmidt zegt
De bodem werd echt erg. Ik kon er geen stukje van af snijden. En de kwark smaakte surrogaatcitroenachtig. Geen mooie stevige substantie helaas. Voor ons nooit meer! Vroeger werd het mooi en lekker. Nu durf ik dit aan niemand te serveren. Geen blijvertje dus. Een weggooiertje.
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor de reactie. Kan me voorstellen dat het balen is als gebak niet is waar je op gehoopt heb. Dan zijn het de calorieën zeker niet waard.