Kant-en-klaar vers degen. Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Zo is het kant-en-klaar pizza deeg hier niet meer weg te denken. En wat denk je van de verschillende kant-en-klaar degen van Tante Fanny. Dat zijn toch echt hardlopers in de supermarkten.
Nu kwam ik in het krantje van de Lidl kant-en-klaar deeg tegen. Niet het pizza vers deeg wat ze al lange tijd hebben. Nee kant-en-klaar zand deeg en gistdeeg. Hier werd ik wel heel benieuwd naar en zodoende dat ik aan de slag ging met deze kant-en-klaar deeg review. In ze review zal het dan ook enkel gaan om deze 2 vers degen van de Lidl.
Met het kant-en-klaar gistdeeg maak ik kaneelbroodjes. Gemakkelijk en snel maak je heerlijke kleine kaneelbroodjes. Check hier het snelle kaneelbroodjes recept. Dit recept maakt gebruik van het kant-en-klaar gistdeeg. Ik heb er voor gekozen mijn eigen bereiding te gebruiken in plaats van de bereiding op de verpakking. Op de verpakking staat ook een recept mee gedrukt. Een recept waar je alle kanten mee op kan variëren. De kaneelbroodjes zijn het aller lekkerst wanneer ze nog wat warm zijn vanuit de oven.
Ik ben zeker wel te spreken over het kant-en-klaar gistdeeg. Het werkt gemakkelijk en snel.
Met het kant-en-klaar zanddeeg gaan we koekjes bakken. Snelle suikerkoekjes. Zanddeeg staat erom bekend goed zijn vorm te houden. Dat maakt dit kant-en-klaar zanddeeg ook ideaal voor bakken met kinderen. Die kunnen gelijk met de koekjes uitstekers aan de slag. Ik vond het zanddeeg wel iets aan de zachte kant. Ook staat er op de verpakking 10 minuten voor gebruik uit de koelkast houden. Naar mijn weten kan je zanddeeg het beste koud verwerken. Ook vind ik van het zanddeeg het deeg minder lekker smaken als wanneer je zelf zanddeeg maakt. Maar al met al heb ik wel lekkere makkelijke en snelle suikerkoekjes hiermee gemaakt. Ook het recept voor snelle suikerkoekjes staat inmiddels online.
Het kant-en-klaar deeg is een mooi nieuw product van de Lidl. Het is ideaal als je even snel iets wilt bakken maar niet zoveel tijd heb. Of wanneer je niet van al dat kneden en mixen houd. Je kunt er heerlijk mee aan de slag. Ik hoop dat het kant-en-klaar vers deeg in het assortiment van Lidl blijft. Ik denk dat er veel mensen gebruik van zullen maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Babs zegt
Verse gistdeeg,hoera
S. Janssen zegt
Als ik zelf deeg maak dan is het niet zo plakkerig, hoe komt het dat het uit de winkel wel zo is of het nu van Lidl is of van de Jumbo het maakt niet uit waar je het koopt. Ook word er gezegd 5 tot 10 minuten wachten voordat je het gaat gebruiken, klopt ook niet minimaal 15 minuten voor ik het kan gebruiken.
Bakkenderwijs zegt
Ik zou het eerlijk gezegd niet weten waar dat aan kan liggen. Misschien bepaalde ingrediënten om het deeg langer houdbaar en verwerkbaar te maken. Goede tip om het deeg langer te laten liggen.
Van Rijsbergen zegt
Ik heb het laatst geprobeerd maar ik vind het van tante fanny het lekkerste. Die andere pakken met tomaat potje is van Jan heb ik geprobeerd maar vond het niet lekker ook van de jumbo vind ik ook niet lekker. Maar er is moeilijk aan tekomen dat het in een doos van tante fanny met potje tomaat heb ik gezien alleen bij dirk te koop is. En die zit in Leidschendam te ver weg. Jammer.
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor je reactie en bevindingen.
Wies zegt
Hallo , inheb een pizza bodem bodem bij Lidl gekocht. Mozzarella . Hoe moet ik die bereiden ? Er staat nl geen gebruis aanwijzing op, van de klanten service. Krijg ik geen antwoord ..
Bakkenderwijs zegt
Beste Wies, dat is balen dat er geen gebruiksaanwijzing op de verpakking staat. Ik heb hier toevallig nog een ander merk pizzabodem leggen. Hier staat op 200°C voor 15 tot 20 minuten. Ik denk dat dit wel redelijk overheen zal komen. Hou de pizza goed in de gaten tijdens het bakken.