Wafels wie kent ze niet. De wel bekende Belgische wafel bijvoorbeeld. Vaak zie je ze wel voorbij komen op braderieen en partijen. Je kunt er allerlei kanten mee op. Een wafel is vaak zo al lekker met een beetje poedersuiker. Maar de toppings die voor wafels te bedenken zijn, zijn oneindig. Een hele bekende topping is denk ik wel een wafel met warme kersen en slagroom. Met dit recept maak je je eigen wafel. Het is een echt basisrecept. Het is een recept voor zachte wafels. Om deze wafels te maken heb je wel een wafelijzer nodig.
Eindelijk heb ik een wafelijzer waar ik echte wafels mee kan maken. Vroeger wou ik altijd een wafelijzer, maar op een of andere manier kwam ik altijd uit op die wafelijzers met die hartvormen. Die dunne wafeltjes. Na 1 of 2 keer bakken had ik het daar wel weer mee gehad. Nu schafte ik een tosti ijzer aan met verwisselbare platen. Waaronder de wafel plaat. En ging er gelijk mee aan de slag. Ik ben begonnen met een basisrecept wafels. Nu ik na dit wafel recept de smaak helemaal te pakken heb zullen het er snel andere recepten volgen.
Ik warmde deze wafels even op. Daarna serveerde ik ze met poedersuiker, slagroomijs en een beetje gesmolten chocolade. Een echte traktatie.
Het wafel recept is voor 8 – 10 wafels afhankelijk van de grote van je wafelijzer.

- 300 gram bloem
- 15 gram bakpoeder (= 1 zakje)
- ½ theelepel zout
- 25 gram suiker
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 1 zakje vanille suiker (= 8 gram)
- 60 ml zonnebloemolie
- Roer de droge ingredienten door elkaar.
- Klop de melk, olie en eieren erdoor en klop dit tot een egaal beslag.
- Verwarm het wafelijzer en vet de plaatjes lichtjes in.
- Schep wat beslag in het wafelijzer en sluit het wafelijzer.
- Bak de wafels in 4 - 6 minuten goud bruin.


Tips & Tricks bij het wafel recept:
- Ieder wafelijzer is anders. Hou zodoende het wafelijzer goed in de gate. Zodat je weet hoelang je wafels nodig hebben.
- Schep niet teveel beslag in het wafelijzer. Dan zal het beslag er aan de zijkant tussen uit lopen.
- De wafels zijn warm erg lekker. Je kan ze even oppiepen in de oven, magnetron of zelfs in het wafelijzer. Let dan wel op dat de wafels in eerste instantie niet overbakken worden. Dan kunnen ze droog worden door ze weer op te piepen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Ik had deze site eerder moeten ontdekken, gaat een nieuwe wereld voor me open want ik ben echt een nono op dit gebied.
Morgen wafels maken met zelfgemaakte verschillende soorten jam erop en slagroom natuurlijk.
Bedankt voor de reactie. Leuk om te horen. Heel veel bakplezier en mocht je vragen hebben stel ze gerust. Wafels met zelfgemaakte jam en slagroom… Dat zal zeker smullen worden 🙂