Dit tiramisu truffels recept is een no bake recept. Je hebt er geen oven voor nodig. Een pannetje om de chocolade au bain marie in te smelten is alles wat je nodig heb om deze heerlijke tiramisu truffels te maken. De tiramisu truffels zijn een echte traktatie. Ze worden gemaakt als een echte tiramisu. Met lange vingers, mascarpone, espresso, een klein beetje alcohol en bestrooid met cacao.
Onderstaand recept is voor zo’n 16 tiramisu truffels.
Tiramisu truffels recept
Ingrediënten
- 150 gram lange vingers
- 150 gram mascarpone
- 2 eetlepels espresso (afgekoeld)
- 1 theelepel koffielikeur of amaretto
- 200 gram chocolade
- 2 theelepels espresso poeder
- cacao om te bestrooien
Bereidingswijze
- Maal de lange vingers in de keukenmachine fijn. (Of gebruik hiervoor een deegroller)
- Mix de mascarpone erdoor.
- Meng beetje bij beetje de espresso met de likeur erdoor. Mix niet meer espresso erdoor dan nodig om een samenhangend deeg te krijgen.
- Zet het mengsel ca. 1 uur koud weg.
- Rol in je handen zo'n 16 balletjes van ca. 20 gram per stuk.
- Leg de balletjes 10 minuten koud weg.
- Smelt de chocolade met het espresso poeder au bain marie.
- Rol de balletjes met behulp van een lepeltje of sateprikker door de gesmolten chocolade.
- Leg de tiramisu truffels op een bakpapier en bestrooi met cacao.
- Zet de tiramisu truffels koud weg om uit te harden.
Tips & Tricks bij de tiramisu truffels:
- Je kunt de alcohol ook weglaten.
- Maak met de overgebleven chocolade gemakkelijk chocoladeflikken.
- Met de sateprikker haal je de tiramisu truffels makkelijk door de chocolade. Deze kan je in de truffel laten zitten zodat deze makkelijk van de sateprikker te eten is.
- Verpak de tiramisu truffels luchtdicht en bewaar in de koelkast.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie