Snelle truffest, stroopwafel truffels. Een vulling met stroopwafel omhuld met een laagje chocolade.
De stroopwafel truffels worden gemaakt met mascarpone. Ze zijn makkelijk en snel te maken. En hier waren ze direct een hit. Ik denk dan ook dat ik de stroopwafel truffels nog wel vaker op tafel zal toveren.
Dit recept is voor 12 stroopwafel truffels
Stroopwafel truffels recept
Ingrediënten
- 160 gram stroopwafels
- 40 gram masarpone
- 140-150 gram melk chocolade
- eventueel extra stroopwafel voor garnering
Bereidingswijze
- Maal de stroopwafels fijn
- Roer/kneed de mascarpone erdoorheen.
- Vorm 12 balletjes en zet deze in de koelkast tot verder gebruik.
- Smeld de chocolade au bain marie.
- Haal de stroopwafel truffels door de gesmolten chocolade (Hiervoor kan je een sateprikker gebruiken)
- Leg de stroopwafel truffels voorzichtig op een stukje bakpapier om verder uit te harden.
- Zet koud weg.
Tips & Tricks voor de stroopwafel truffels:
- Door het gebruik van sateprikkers haal je de truffels gemakkelijk door de chocolade.
- Met de overgebleven chocolade kan je chocolade flikken maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie