Wafels met de smaak van Nutella. Het recept maakte ik vanuit het basis recept wafels. Van daaruit deed ik wat aanpassingen en zo kwam het Nutella wafels recept tot stand.
Nutella is voor velen een begrip. Een sterk begrip. Wanneer je het over Nutella heb weten de meeste wel waar het over gaat. Zo ook bij de Nutella wafels. Je weet gelijk welke smaak de wafels hebben. Het is de naam voor hazelnootpasta. Zo sterk dat in de volksmond alle merken hazelnootpasta weleens als Nutella aangeduid worden.
Voor deze Nutella wafels gebruikte ik dan ook geen Nutella. Ik gebruikte de hazelnootpasta van Bonne Maman. Welke ik zelf erg lekker vind. Je kan dan ook voor deze Nutella wafels elke hazelnootpasta naar keuze gebruiken.
Onderstaand recept is voor ca. 12 Nutella wafels.
- 300 gram bloem
- 15 gram bakpoeder (= 1 zakje)
- ½ theelepel zout
- 2 eieren
- 1 zakje vanille suiker (= 8 gram)
- 50 gram roomboter
- 100 a 150 gram hazelnootpasta (bijv. Nutella)
- 300 ml melk
- Smelt de boter met de hazelnootpasta in een pannetje.
- Meng in een apart schaaltje de droge ingrediënten door elkaar.
- Klop de eieren los en klop ze samen met melk door het hazelnoot mengsel.
- Mix de droge ingrediënten erdoor tot een beslag.
- Verwarm een wafelijzer en vet de platen lichtjes in.
- Schep wat beslag in het wafelijzer en sluit het ijzer
- Bak de Nutella wafels in 4-6 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de Nutella wafels:
- Ik gebruikte 100 gram hazelnootpasta in het recept. Dit zorgde voor een subtiele Nutella smaak. Wil je een dominantere smaak kies dan voor 150 gram hazelnootpasta.
- De Nutella wafels zijn lekker met wat poedersuiker. Of met een dun laagje Nutella
- Ieder wafelijzer is anders. Hou zodoende het wafelijzer goed in de gate. Zodat je weet hoelang je wafels nodig hebben.
- Schep niet teveel beslag in het wafelijzer. Dan zal het beslag er aan de zijkant tussen uit lopen.
- De Nutella wafels zijn warm erg lekker. Je kan ze even oppiepen in de oven, magnetron of zelfs in het wafelijzer. Let dan wel op dat de wafels in eerste instantie niet overbakken worden. Dan kunnen ze droog worden door ze weer op te piepen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie