Nutella tiramisu, een dessert met de welbekende hazelnoot chocolade smaak. Die smaak word gecombineerd met het romige van tiramisu. En natuurlijk een beetje koffie om het af te maken. Het resultaat is boven verwachting. Een tiramisu met een heerlijke hazelnoot chocolade saus.
Nutella is een merknaam van hazelnootpasta. De naam is bekender als het product zelf. Zelfs andere pasta merken worden in de volksmond Nutella genoemd. Nu kan je voor dit recept natuurlijk gewoon Nutella hazelnootpasta gebruiken. Maar is dit niet perse nodig. Zelf heb ik deze tiramisu gemaakt met de Bonne Maman hazelnootpasta. En deze versie van de tiramisu is zeker voor herhaling vatbaar. Het was smullen.
In eerste instantie had ik de “saus” is wat aan de dunne kant. Deze mag misschien wel wat dikker zijn. Echter vond iedereen dit juist lekker. Om die reden heb ik dit zo gelaten als dat ik het gemaakt heb. Wil je dit toch wat dikker hebben, lees de tips & tricks onder het recept voor hoe je dat kan doen.
De Nutella tiramisu is voor 4 tot 6 personen.
- 250 ml slagroom
- 200 gram mascarpone
- 1 eigeel
- 1 eetlepel vanille suiker
- 200 gram hazelnootpasta (bijvoorbeeld Nutella of Bonne Maman)
- 100 ml volle melk
- 100 ml espresso (afgekoeld)
- 12 lange vingers
- cacao om te bestrooien
- Verwarm de melk en los de hazelnootpasta hier in op.
- Laat volledig afkoelen.
- Klop het eigeel met de suiker tot een crème.
- Klop de slagroom erdoor.
- Voeg de mascarpone toe en klop dit op met een mixer.
- Klop 1 schep van het mascarpone mengsel door de afgekoelde hazelnootpasta.
- Wentel de lange vingers door de espresso en leg deze op de bodem van een ovenschaal van ca. 15x20cm)
- Verdeel ⅓ van het mascarponemengsel erover.
- Giet de hazelnootpasta erover.
- Verdeel voorzichtig met een lepel het overig mascarpone mengsel erover en strijk voorzichtig uit over de bovenkant.
- Bestrooi met cacao.
- Zet de tiramisu minimaal 2 uur koud weg alvorens te serveren.
Tips & Tricks bij de Nutella tiramisu:
- Wil je een wat dikkere Nutella saus, gebruik dan 50 ml melk in plaats van 100.
- Voor dit Nutella tiramisu recept heb ik 200 gram mascarpone gebruikt. Dit doordat ik voor een ander recept ook al wat nodig heb. Nu is het makkelijk om een ingrediënt volledig te gebruiken. Je kunt er zeker in dit recept voor kiezen om de 250 gram mascarpone er volledig door te mixen.
- Alcohol gebruiken? Voeg 2 eetlepels koffielikeur, amaretto of marsala toe
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie