Dit druivenjam recept is net wat anders ontstaan dan hoe normaliter een recept ontstaat. Eigenlijk ging er iets mis. Het was de bedoeling een druivensap te maken. Ik had een hoop druiven in de pan gedaan en deze te lang op laten staan. Hierdoor was het sap zowat verdwenen. Op dat moment heb ik er dan toch maar een druivenjam van gemaakt. Totaal anders als het druivenjam recept wat eerder op de site verscheen. Deze druivenjam is gemaakt met heel veel druiven en je houd er niet veel van over. 1 Potje druivenjam is de opbrengst. Maar wat mij betreft het helemaal waard. Zodoende dat ik voor de liefhebber de druivenjam ook graag deel.
Voor dit druivenjam recept kan ik niet helemaal zeggen hoeveel druiven ik heb gebruikt. Het is helemaal afhankelijk van het soort druiven. Ik heb iig een pan vol druiven gebruikt.
- Druiven
- Geleisuiker
- Doe de druiven in een pan en zet het op laag vuur
- Doe de deksel erop en roer af en toe goed door.
- Laat de druiven 1 a 2 uur langzaam inkoken. (Als er niet voldoende vocht verdampt met de deksel op de pan kan je de deksel eraf halen, hou er dan wel rekening mee dat het niet te snel gaat en aanbrand)
- Als er nog een klein beetje sap in de pan zit, giet je het door een zeef.
- Wrijf de pulp ook zoveel mogelijk door de zeef heen.
- Weeg het gewicht af en volg volgens de bereiding van de geleisuiker de suiker af.
- Breng opnieuw aan de kook en laat naar bereidingswijze van de geleisuiker enkele minuten doorkoken.
- Bewaar de druivenjam in een gesteriliseerde pot. Sluit de pot en laat verder afkoelen.
Tips & Tricks bij de druivenjam – geconcentreerd:
- Dit druivenjam recept werkt net even wat anders. Zorg ervoor dat de druiven niet aanbranden als het sap verdampt dat zou zonde zijn.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie