Na de eerdere druivenjam recepten wilde ik nu wat anders maken met de oogst van dit jaar. Druiven en citroen is een goede combinatie en daar ging ik mee aan de slag. Druivenjam met citroen. Een lekkere druivenjam met het frisse van de citroen.
Voor dit recept gebruikte ik 1 kg druiven. Hier maakte ik vervolgens zo’n 3 potjes druivenjam met citroen mee.
Druivenjam met citroen recept
Ingrediënten
- +- 1 kg druiven
- 1 flinke theelepel citroenrasp
- Sap van 1 citroen
- Geleisuiker
Bereidingswijze
- Maak de druiven schoon en doe ze met het citroensap in een pannetje
- Breng aan de kook en voeg het citroenrasp toe.
- Laat ca. 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Giet het sap door een (passeer)zeef en wrijf de pulp door de zeef.
- Meet de hoeveelheid sap die je over heb gehouden en volg de instructie op het pak van de geleisuiker.
- Voeg de juiste hoeveelheid geleisuiker toe en breng opnieuw aan de kook.
- Laat het naar instructie van de geleisuiker enkele minuten doorkoken.
- Giet in gesteriliseerde potten en bewaar ze op een donkere koele plek tot verder gebruik.
Tips & Tricks bij de druivenjam met citroen:
- Heb je iets te weinig geleisuiker voor de hoeveelheid vocht dan kun je ervoor kiezen om een deel gewone kristalsuiker te gebruiken. Zorg er in dat geval voor dat je de kristalsuiker eerst volledig laat oplossen in het druivenjam en vervolgens pas de geleisuiker toevoegt.
- Druiven zijn vrij zoet van zichzelf, je kunt hiervoor ook half zoete geleisuiker toevoegen. Deze is ook verkrijgbaar in de supermarkt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Corrie Rees zegt
Ik zie blauwe bessen en geen druiven
Bakkenderwijs zegt
Dat heb ik het eerder gehoord :). Het zijn echt kleine druifjes. Ze komen van een wijndruivenstruik.