
Bramentiramisu met bramensaus
Deze bramentiramisu met bramensaus bevat niet veel extra toegevoegde suikers. De bramensaus is gezoet met honing en de tiramisu bevat slechts 14 gram zelf toegevoegde vanille suiker. De lange vingers in het recept bevatten wel wat suiker. Deze kun je natuurlijk zelf maken waardoor ze ook weer wat beter zijn.
Tiramisu is een bekend Italiaans dessert. Tiramisu betekend letterlijk “trek mij omhoog”. En dat is wat een goede tiramisu ook doet. Je word er happy van! En van deze bramentiramisu word je ook echt happy.
Voor de bramentiramisu met bramensaus worden geen rauwe eieren gebruikt. Deze komen er niet in voor. Ook word er in dit recept geen alcohol gebruikt.
Onderstaand recept is voor 4 a 6 personen.

- 150 - 200 gram bramen
- 100 ml sterke koffie
- 150 gram kwark
- 100 ml slagroom
- 14 gram vanillesuiker
- 250 gram mascarpone
- 80-100 gram lange vingers
- bramensaus
- Klop de slagroom met de mascarpone stijf.
- Klop vervolgens de kwark met de vanillesuiker erdoorheen.
- Leg de lange vingers over de bodem van een schaal en giet de afgekoelde koffie eroverheen.
- Verdeel de bramen over de lange vingers.
- Spatel het roommengsel er vervolgens overheen en zet tot uitserveren koud weg.

Tips & Tricks bij de bramentiramisu met bramensaus:
- De bramensaus zou je ook weg kunnen laten. De link voor het recept van de bramensaus staat onder het ingrediënt.
- Je kunt het recept gemakkelijk verdubbelen heb je meer nodig.
- Eventueel kun je de bramentiramisu bestrooien met een beetje cacao poeder.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie