Appelbeignets worden vooral gemaakt met oud & nieuw, maar dat maakt ze het hele jaar door niet minder lekker. Je hebt twee soorten appelbeignets. De appelbeignets met bladerdeeg en de appelbeignets van dit recept gemaakt met beslag. Wil je liever de appelbeignets met bladerdeeg maken? Vind hier het appelbeignets bladerdeeg recept.
Behalve dat er verschillende soorten appelbeignets zijn worden deze appelbeignets met beslag ook wel appelflappen genoemd. In het geval van de appelflappen heb je dan hetzelfde euvel als met de beignets. Er zijn dan ook weer 2 soorten appelflappen. Degene met beslag en appelflappen van bladerdeeg. Bij de appelflappen is er echter nog een verschil. De appelflappen van bladerdeeg worden niet gefrituurd maar in de oven gebakken. Zie hier het appelflappen recept.
Deze appelbeignets worden gemaakt doormiddel van een plak appel eerst door de kaneelsuiker te halen en vervolgens door een beslag. Hierna word de appelbeignet in de hete olie gefrituurd.
- 3 a 4 goudrenetten
- 100 gram bloem
- snufje zout
- ei
- 125 ml melk
- kaneelsuiker
- zonnebloemolie om in te bakken
- Verwarm de zonnebloemolie in een pan tot ca. 180°C.
- Kluts de ei met het zout de melk en de bloem tot een beslag.
- Schil de appels en snij de appels in plakken.
- Wentel de plakken appel door de kaneelsuiker.
- Als de zonnebloemolie heet genoeg is haal je een appelplak volledig door het beslag en laat je deze voorzichtig in de hete olie glijden.
- Bak de appelbeignets 2 a 3 minuten per kant tot ze mooi goudgeel van kleur zijn.
Tips & Tricks bij de appelbeignets met beslag:
- Gebruik 2 vorken om de appelbeignet in de hete olie te laten glijden.
- Wees altijd voorzichtig dat de olie niet spettert en raak de olie niet aan met je vingers.
- Laat een pan met hete olie nooit onbeheerd achter.
- Het appelbeignets recept met beslag geeft nogal een zooitje in je pan. Je kunt tussendoor met een zeefje de rommeltjes er een beetje uitfilteren zodat dit niet aan je volgende appelbeignets vastbakt.
- Kaneelsuiker is niks anders als kristalsuiker met kaneel door elkaar geroerd.
- Je snijd zo’n 4 a 5 plakken uit 1 goudrenet.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Jille zegt
Als ik de appel met beslag in de pan met olie laat glijden, dan bruist het beslag van de appel af. Wat is daarvan de oorzaak?
Bakkenderwijs zegt
Hmm, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Doordat de appel veel vocht heeft bruist de olie wanneer dit met met elkaar in aanraking komt. Maar het beslag blijft dan wel goed zitten. Probeer er iig voor te zorgen dat de appel volledig is bedekt met het beslag. Dit vormt dan een geheel.
G.v.Merrebach zegt
Ik schil de appels snijd ze in plakken verwijder het klokhuis en wentel ze door basterdsuiker met kaneel.
Zet ze dan op de kant in het rooster van de oven en laat ze zo circa 3 uur staan. In deze tijd bak ik de oliebollen.
Hierna ga ik de appelflappen bakken deze hebben dan veel vocht verloren en de bovenkant is droger waardoor het beslag beter hecht.
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor de tip.