Worteltjes en walnoten gaan goed samen. Dit is een worteltjes walnoten taart of cake recept. Het is maar net hoe je het bekijkt. Het is een soort van vaste cake. De combinatie met het kwarkdeeg is erg lekker.
De meningen over deze worteltjes walnoten taart waren verdeeld. Een ieder vond hem wel lekker. Maar hij miste voor sommige het wow effect. Een enkeling vond het wat vlak van smaak. Zelf vond ik hem wel erg lekker. Ik moest alleen bij de eerste hap even wennen aan het worteltjesbeslag. Dit geeft een taart of cake een hele andere structuur dan dat je gewend bent. Maar na 1 hap was ik er ook wel gelijk aan gewend. Het is een stevige taart.
Het worteltjes walnoten taart recept is afgeleid van een recept wat ik vond in het Duitse tijdschrift: Rezepte mit Pfiff.
Met deze taart had ik nog wel een klein wortel drama om het zo te noemen. Tijdens het malen van de wortel is er iets niet goed gegaan met mijn keukenmachine, waardoor het plastic van de kom/accessoire deels is gesmolten en stukjes afgeschraapt. Dit was terecht gekomen in mijn geraspte wortel. Helaas kon ik deze wortel weg doen. En moest ik opzoek naar nieuwe wortel. Gelukkig ging daarna alles goed met het recept.
De worteltjes walnoten taart word gemaakt in een springvorm van ca. 25 cm diameter.
- 400 gram wortel
- 200 gram walnoten
- 200 gram kwark
- 250 gram boter (kamertemperatuur)
- 200 gram suiker
- 16 gram vanillesuiker (= 2 zakjes)
- 5 eieren
- 340 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (= 15 gram)
- Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.
- Vet een 25cm diameter vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Hak de walnoten fijn.
- Strooi tegen de zijkanten van de vorm ca. 10 gram van de fijngehakte walnoten. (= 1 eetlepel)
- Mix 50 gram van de boter met 80 gram suiker romig.
- Mix de kwark erdoor.
- Mix 8 gram vanillesuiker en 1 ei erdoor.
- Mix als laatste 40 gram bloem en ¼ theelepel bakpoeder erdoor.
- Zet deze kom aan de kant voor later.
- Mix in een nieuwe kom de rest van de boter met de rest van de suiker en vanillesuiker romig.
- Mix 1 voor 1 de overige eieren erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit erdoor.
- Mix de geraspte wortel en fijngehakte walnoten erdoor.
- Schep het worteltjes beslag in de vorm en maak wat kuiltjes in de bovenkant.
- Schep het kwark beslag erop en meng voorzichtig een klein beetje met de achterkant van een vork tot een marmer effect.
- Strijk de bovenkant glad.
- Bak de worteltjes walnoten taart in ca. 60 minuten gaar.
- Bestrooi eventueel voor serveren met poedersuiker.
Tips & Tricks bij de worteltjes walnoten taart:
- Probeer niet teveel te marmeren/roeren met de verschillende beslagsoorten. Dan houd je niet veel marmereffect over.
- Om de bovenkant te bestrooien met poedersuiker kun je wat stroken knippen uit papier en deze erop leggen voor een feestelijk effect.
- De wortel voor deze taart kun je met de hand raspen of met de keukenmachine.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie