
Vruchtengebakjes recept
De vruchtengebakjes worden gemaakt met ingeblikt fruit. Op deze manier ben je niet afhankelijk van of het fruit in het seizoen is en kun je deze vruchtengebakjes het hele jaar door maken.
Ik maakte dit vruchtengebakjes recept voor de verjaardag van mijn moeder. Zij had 2 taarten uitgezocht. De vruchtengebakjes en het schuimtaart met zoenen recept. Ook dit recept is afgeleid uit het superdikke taartenboek, is in eigen woorden verteld en naar smaak en ervaring aangepast. Beide zijn echt een succes. Er is volop van gesmuld. Bij deze vruchtengebakjes werd zelfs de vergelijking gemaakt met de slagroomtaart van de Hema. Er was visite die dachten dat ik deze vruchtengebakjes bij de Hema had gekocht.
Het vruchtengebakjes recept is voor 12 vruchtengebakjes.

- 6 eieren
- snuf zout
- 150 gram suiker
- 110 gram bloem
- 75 gram allesbinder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 blik ananasschrijven (430 ml)
- 1 pot kersen op siroop (370 ml)
- ½ blik mangoschijven (439 ml)
- 750 ml slagroom
- 15 gram vanille suiker (= 2 zakjes)
- 2 zakjes klopfix (= slagroomversteviger)
- 1 zakje taartina helder
- 1 theelepel vanille extract
- eventueel 1 limoen voor decoratie
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Mix de eieren met het vanille extract en de kristalsuiker schuimig.
- Spatel/vouw het eiwitschuim voorzichtig door het eigeelschuim.
- Zeef de bloem met de allesbinder en het bakpoeder.
- Spatel/vouw dit voorzichtig door het schuim.
- Strijk het beslag uit op een bakblik tot een rechthoek van ca. 35 x 40 cm.
- Bak in ca. 12 minuten gaar.
- Laat de vruchten afzonderlijk van het elkaar uitlekken en vang iig het ananassap op.
- Vul dit ananassap aan met water tot 250 ml.
- Leg de taartbodem op een vochtige doek en verwijder voorzichtig het bakpapier.
- Snij de taartbodem in 2 gelijke rechthoeken.
- Klop de slagroom met de klopfix en de vanille suiker stijf.
- Smeer de helft over 1 van de bodems en leg de tweede bodem erbovenop.
- Smeer een dun laagje slagroom over deze laag en leg de rest van de slagroom apart om de vruchtengebakjes later mee te versieren.
- Snijd de mangostukkenen ananassen in kleinere stukjes.
- Verdeel de ananas, de mango en een aantal kersen over de ruchtengebakjes.
- Mix de taartina met het ananassap en breng dit al roerend aan de kook in een pannetje.
- Giet dit over de vruchten heen.
- Zet de vruchtengebakjes ca. 30 minuten koel weg.
- Snij de vruchtengebakjes in 12 stukken en versier met de overige slagroom, de kersen en eventueel schrijfjes limoen.




Tips & Tricks bij de vruchtengebakjes:
- Je kunt er voor kiezen de bodems voor het vullen al in stukken te snijden. Dit maakt het snijden uiteindelijk makkelijker, maar hou er wel rekening mee dat je door het vullen de snijstukken niet goed meer ziet en deze dan moet zoeken. Je moet de vruchtengebakjes dan alsnog na het vullen snijden.
- De taartina is heet wanneer je deze over de vruchten heen giet. Het kan zijn dat er wat afvloeit en de slagroom aan de zijkant een beetje doet smelten. Haal het afgevloeide taartina weg met een vlak mes. Zo strijk je direct de kanten weer recht.
- Bij het opmaken kan het zijn dat het een beetje een smeerboel word. Laat je hier niet door afschikken en maak de vruchtengebakjes gewoon af. Je zult zien dat ze er beter uitkomen dan dat je verwacht had.
- Probeer tijdens het spatelen/vouwen van het beslag niet teveel te roeren. Door te roeren gaat er lucht uit het beslag en word je bodem niet mooi luchtig.
- Het werkt prettig om bij het beslag eerst een klein beetje eiwit door het eigeel te roeren en daarna de rest van het eiwit erdoor heen te vouwen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie