Monchoutaart is een taart die veel mensen weleens op tafel hebben gezet. Een Monchoutaart maken is vrij makkelijk. Je hebt er niet veel voor nodig en het is nog eens een allemansvrienden ook. Velen vinden het erg lekker. Monchoutaart word gezien als een echte klassieker.
Het Monchoutaart recept word gemaakt met kersenvlaaivulling. Dit is eigenlijk de bekendste variant van de Monchoutaart. Monchou is een roomkaassoort.
Het was voor mij al lang geleden dat ik een Monchoutaart met kersen heb gemaakt. En dan heb ik het echt al over jaren terug. Nu stond Moederdag voor de deur en had ik niet heel veel tijd om de keuken in te gaan. Op dat moment dacht ik aan het Monchoutaart recept. De Monchoutaart stond nog niet op de blog, dus al met al de ideale taart voor het moment.
Voor het Monchoutaart recept heb je geen oven nodig. Dit maakt het een no bake Monchoutaart recept. Ideaal voor als je geen oven heb of gewoon een taart wil maken zonder te “bakken”.
De Monchoutaart bestaat uit een bodem van Bastogne koekjes met daarop een mix van Monchou met slagroom en afgetopt met kersenvlaaivulling. Het Monchoutaart recept is voor ca. 12 stukjes.
- 1 pak Bastognekoekjes (260 gram)
- 100 gram boter
- 50 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker (=1 zakje)
- 200 gram Monchou
- 250 ml slagroom
- 1 blik kersenvlaaivulling
- Maal de Bastognekoekjes fijn (zie Tips & Tricks)
- Smelt de boter in een pannetje.
- Bekleed een 23cm diameter springvorm met bakpapier.
- Meng de Bastognekoekkruimels met de gesmolten boter tot alle koekkruimels wat van de gesmolten boter hebben opgenomen.
- Verdeel over de bodem van de springvorm.
- Druk de koekkruimels aan met de bolle kant van een lepel tot je een mooie gladde bodem heb.
- Zet de bodem tot gelijk in de koelkast.
- Klop de Monchou met de basterd- en vanillesuiker los.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Spatel de slagroom door het Monchou mengsel.
- Verdeel het Monchou mengsel over de bodem.
- Verdeel de kersenvlaaivulling over het Monchou mengsel.
- Zet de Monchoutaart minimaal een uur koud weg.
- "Snij" met een warm nat mes de Monchou taart los van de taartrand.
Tips & Tricks bij het Monchoutaart recept:
- Voor het fijnmalen van de Bastognekoekjes kun je naast een keukenmachine ook een deegroller gebruiken. Doe de koekjes in een stevig zakje en rol ze met de deegroller fijn.
- Wil je een dikkere laag Monchou? Dan kun je de ingrediënten Monchou met de basterdsuiker en slagroom verdubbelen.
- Op zoek naar een alternatief voor Monchou? Monchou kan je vervangen voor ieder merk roomkaas.
- Meer kersen op de monchoutaart gebruik dan 2 blikken kersenvlaaivulling. Gebruik dan de gelei uit 1 blik met enkel de kersen uit het 2de blik.
- De kersenvlaaivulling kan je vervangen door elke andere vlaaivulling die je maar wilt.
Heb jij de Monchoutaart weleens gemaakt? En ga jij voor de Monchoutaart met kersen of vind jij een andere combinatie lekkerder? Laat het me hieronder weten in een reactie.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie