
Mars kwarktaart
Deze Mars kwarktaart is echt om je vingers bij op te eten. De Mars kwarktaart is een taart die heerlijk is bij de koffie, gewoon overdag of ’s avonds na het eten als dessert. Je hebt het frisje van de kwark in combinatie met het zoete van de Mars chocolade en de karamel.
Het ontstaan van de Mars reep
In 1911 begon Frank Mars in zijn huis in Tacoma-Amerika snoep te maken. Het idee erachter was een eetbare milkshake te creëren. Het duurde hem uiteindelijk 12 jaar voordat hij voor elkaar had wat al die tijd al in zijn hoofd zat. In 1923 was het zover, Frank Mars had de Mars-reep uitgevonden. Hij noemde zijn creatie Milky Way en onder deze naam is de Mars nog altijd verkrijgbaar in Amerika. In Europa kennen we een andere Milky Way en noemen de creatie van Frank Mars: Mars. Ben je in Amerika en heb je ontzettende trek in een Mars, vraag dan om een Milky Way.
Onderstaand recept is voor zo’n 8 personen.
Rating

- 250 gram chocolate chip cookies
- 100 + 20 gram boter
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 300 ml slagroom
- 50 gram fijngehakte melkchocolade
- 500 ml kwark
- 50 gram fijne suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 50 ml water
- 180 gram Marsrepen in stukjes gehakt
- Maal de chocolate chip cookies fijn in een keukenmachine.
- Smelt de 100 gram boter in een pannetje en meng dit met de gemalen koekjes.
- Druk het koekmengsel in een springvorm van ca 20 cm op de bodem en aan de zijkanten omhoog.
- Zet deze 30 minuten in de koelkast tot deze goed stevig geworden is.
- Leg de blaadjes gelatine in water.
- Verwarm in een pannetje 20 gram boter met de basterdsuiker en 2 eetlepels slagroom tot de suiker is opgelost. Dit is de butterscotch saus.
- Smelt de chocolade met 2 eetlepels slagroom au bain marie. Dit is de chocoladesaus.
- Meng de kwark met de fijne suiker.
- Knijp de gelatine blaadjes uit en verwarm dit samen met 50 ml water in een pannetje tot de gelatine is opgelost.
- Meng een beetje van het kwarkmengsel door de gelatine en klop dit vervolgens door de rest van het kwark mengsel.
- Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel dit door het kwarkmengsel.
- Spatel vervolgens de stukjes mars door het kwarkmengsel.
- Haal de vorm uit de koelkast en schenk de helft van het kwarkmengsel erover.
- Sprenkel vervolgens de helft van de butterscotch- en de chocoladesaus erover en ga een paar keer met een prikker door het mengsel om een marmereffect te krijgen.
- Schenk de rest van het kwarkmengsel erover en herhaal het spenkelen.
- Zet de taart goed afgedekt voor minimaal 3 uur in de koelkast, totdat deze goed stevig is.
- Haal de taart voorzichtig los van de springvorm. Doe dit door de randen van de springvorm te verwarmen. Hierdoor zal de rand iets wat smelten en gemakkelijk loskomen.





Tips & Tricks bij de Mars kwarktaart:
- Mocht je wat meer bodem willen kun je wat extra chocolate chip cookies gebruiken. Je zult dan ook wat meer boter nodig hebben. Zorg er in dit geval voor dat je een goede consistentie heb die je ook nog tegen de randen omhoog kan duwen.
- Een beetje geduld is zeker geboden bij het loshalen van de Mars kwarktaart uit de vorm.
- Door de opstijf tijd is het een ideale taart om een dag van te voren te maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Wat voor boter gebruik je
Beste Dennis, ik gebruik in al mijn recepten waar niet anders aangegeven is ongezouten roomboter. Met smakelijke groet, Yvonne