Een bananofee pie ook wel een bananen toffeetaart als je het letterlijk vertaald. Een bananofee pie is een makkelijke taart. Je hoeft de taart niet netjes af te smeren of iets dergelijks. De bananofee pie is lekker als toetje, maar ook voor bij de koffie.
Het recept voor deze bananofee pie is afgeleid van een recept van Yvette van Boven uit het Winter kookboek. Ik heb deze bananofee pie al regelmatig gemaakt en vrienden van mij ook. Het is een erg makkelijk en lekker toetje.
De bananofee pie bestaat uit een koekbodem, met daarop dulce de lêche, bananen en room. Eventueel afgemaakt met wat chocoladerasp.
Dulce de lêche is een karamelpasta welke je maakt door een blikje gecondenseerde melk te koken.
Het recept voor bananofee pie is voor zo’n 6 tot 8 personen.
- voor de dulce de lêche
- 1 blikje gecondenseerde melk
- voor de bodem
- 225 gram bloem
- 100 gram boter
- 1 ei
- snuf zout
- voor de room
- 3 bananen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 100 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- eventueel chocolade om te raspen
- voor de dulce de lêche
- Zet een blikje gecondenseerde melk geheel onder water in een pan.
- Kook het blikje 3 uur met de deksel op de pan.
- Zorg ervoor dat het blikje ten allen tijden onderwater blijft staan. Schenk indien nodig wat kokend water bij. (Als het blikje boven water komt kan het blikje ontploffen en dat geeft een hoop rommel)
- Laat het blikje volledig afkoelen.
- voor de bodem
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een 24cm diameter vorm in met bakpapier en vet de randen in.
- Meng in een keukenmachine of snel met je handen alle ingredienten voor de bodem tot een deegbal.
- Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de vorm.
- Bak in ca. 30 minuten gaar.
- Laat de bodem afkoelen.
- voor de room
- Klop de mascarpone los.
- Voeg de slagroom en poedersuiker toe en klop het geheel stijf.
- voor de bananofee pie
- Smeer de inhoud van het blikje dulce de lêche over de bodem van de taart.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de dulce de lêche.
- Verdeel de room eroverheen.
- Rasp eventueel wat chocolade over de room.
- Zet tot serveren koud weg.
Tips & Tricks bij de bananofee pie:
- De dulce de lêche kan je makkelijk van te voren maken. Ook is het mogelijk om meerdere blikjes tegelijk te koken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie