![Appelkruimeltaart recept](https://www.bakkenderwijs.nl/wp-content/uploads/2019/10/appelkruimeltaart-recept.jpg)
Appelkruimeltaart recept
Een appelkruimeltaart is een echte klassieker te noemen. Je komt deze taart in vele soorten, maten en recepten tegen. Het appelkruimeltaart recept is ook echt een recept waar je mee kan varieren. Lees de Tips & Tricks onder het appelkruimeltaart recept voor variatietips.
De appelkruimeltaart snijd het beste wanneer de taart volledig afgekoeld is. Je krijgt dan de mooiste stukken. Als het er niet toe doet dan is de appelkruimeltaart ook erg lekker wanneer deze nog een beetje warm is. Het enige is dat het stukje appelkruimeltaart dan misschien wat uit elkaar valt.
Als je een appeltaart vergelijkt met een appelkruimeltaart kan je op dezelfde ingrediënten uitkomen. Bij een appelkruimeltaart is de bovenkant van de appeltaart net iets anders. Hier worden kruimels deeg over verdeeld alvorens deze taart gebakken word. De ingredienten van dit appelkruimeltaart recept is wel anders als het Nederlandse appeltaart recept wat reeds al op de site staat. Mocht je liever een gewone appeltaart maken of dat recept willen gebruiken kan dat natuurlijk ook.
Voor het appelkruimeltaart recept word gebruik gemaakt van een springvorm met een diameter van 26 cm.
Rating
![](https://www.bakkenderwijs.nl/wp-content/uploads/2019/10/appelkruimeltaart-recept.jpg)
- voor het deeg
- 450 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 160 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- voor de vulling
- 800 gram appels
- 1 eetlepel citroensap
- 30 gram suiker
- 1 theelepel kaneel (of naar smaak)
- beetje paneermeel
- Bekleed de bodem van een 26 cm springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de appels schoon en snijd ze in blokjes.
- Besprenkel de appelstukjes met het citroensap.
- Schud de appelstukjes om met de 30 gram suiker en het kaneel.
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een keukenmachine tot kruimels.
- Neem ⅔ van de kruimels en kneed dit even goed door elkaar.
- Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van de vorm.
- Schud een beetje paneermeel op de bodem van de vorm.
- Verdeel hier de appelstukjes over.
- Verdeel vervolgens de rest van de kruimels over de appelstukjes heen.
- Bak de appelkruimeltaart in ca. 55 minuten gaar.
![appelkruimeltaart stap voor stap recept](https://www.bakkenderwijs.nl/wp-content/uploads/2019/10/appelkruimeltaart-stapvoorstap-recept01.jpg)
![appelkruimeltaart stap voor stap recept](https://www.bakkenderwijs.nl/wp-content/uploads/2019/10/appelkruimeltaart-stapvoorstap-recept02.jpg)
![appelkruimeltaart stap voor stap recept](https://www.bakkenderwijs.nl/wp-content/uploads/2019/10/appelkruimeltaart-stapvoorstap-recept03.jpg)
Tips & Tricks bij het appelkruimeltaart recept:
- De kaneel kan je eventueel weglaten.
- Ook kan je het paneermeel weglaten bij de appelkruimeltaart. Het paneermeel neemt het vocht uit de appels uit en zorgt ervoor dat de bodem beter gebakken word.
- Voor variatie kun je wat rozijnen, gehakte amandelen, cranberries of andere noten toevoegen.
- Dek de appelkruimeltaart eventueel richting het einde van de baktijd af met aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de appelkruimeltaart niet te donker word.
- Laat de appelkruimeltaart iets afkoelen alvorens je de ring van de springvorm verwijderd.
- Je kunt voor het bekleden van de springvorm het deeg eerst uitrollen tot een ronde plak en hiermee de vorm bekleden.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
superlekker en ook makkelijk te berijden wel word als je even niet oplet de taart heel erg zwart
4 sterren
Goed te horen en bedankt voor de tip!
Dit is een heerlijke recept! Ik had dit taart gebakken en het was zalig!
Leuk te horen. Bedankt voor het enthousiaste bericht!
Mijn deeg, volgens dit recept, was te vochtig/plakkerig om er kruimels van te maken. Het is dan uiteindelijk een “gewone” appeltaart geworden
Gelukkig is een gewone appeltaart ook erg lekker. Wanneer je het deeg te lang door kneed zal het 1 geheel worden. Je zou er dan nog voor kunnen kiezen om met de hand kruimels te maken. Of zoals je heb gedaan er een gewone appeltaart van maken.
Ik had dit probleem ook en heb gewoon wat meer meel en suiker toegevoegd totdat ik het met mijn handen kon kruimelen 🙂
Mjuie Jamie lekker
Hallo, vraag ; kan ik dit recept ook verdubbelen? Ik heb een rechthoekvorm, iets groter?
Groetjes Valerie
Ik kan niet exact zeggen hoeveel deeg je voor een rechthoekvorm nodig heb. Je kan het recept zeker verdubbelen, waardoor je meer deeg heb. Qua appel dan even kijken hoeveel je nodig heb om de vorm verder te vullen. En de baktijd voor de appelkruimeltaart kan iets verschillen. De taart even goed in de gaten houden en dan denk ik dat het zeker wel moet lukken. Veel bakplezier.
Ik heb wat citroenrasp toegevoegd aan het deeg, en dat maakt het wat mij betreft af! Hele lekkere taart!!
Bedankt voor de reactie en de tip.
Voor hoeveel personen is de taart ongeveer?
De appelkruimeltaart is afhankelijk van de grote van de stukken voor zo’n 8 tot 12 personen.
Hoi! Welke suiker gebruik je? 🙂
Hoi, ik gebruik over het algemeen altijd gewoon de normale kristalsuiker, of er moet anders aangegeven zijn. Heel veel bakplezier