Aardbeien kwarktaart is toch echt wel een klassieker. Een geliefde taart met een basis van kwark en aardbeien.
Velen hebben het weleens gemaakt, kwarktaart. Zo’n pakje uit de supermarkt. Kinderen zijn er gek op. Wat boter smelten en hup de bodem is klaar. De mix door de kwark roeren en de taart staat al in de koelkast op te stijven. Sneller kan het haast niet. Klaar is kees. Ideaal gewoon.
Maar wat is er nou lekkerder als de smaak van verse aardbeien. Daar kan toch eigenlijk geen pakje of zakje tegenop! Het is misschien niet zo makkelijk als het pakje van hierboven. Maar het is makkelijker dan dat je denkt. Een aardbeien kwarktaart is vrij eenvoudig te maken met onderstaand stap voor stap foto recept. Het idee voor dit recept kwam bij Gwenn’s Bakery voorbij. Daar zag ik een foto van de aardbeien kwarktaart. En daar ben ik mee aan de slag gegaan. Onderstaand recept is daaruit voort gekomen.
Dit recept word gemaakt in een 23 cm springvorm en is voor zo’n 8 tot 10 stukken. Afhankelijk van de grote waarop je de aardbeien kwarktaart punten snijd.
- Voor de bodem
- 200 gram Digestive koekjes
- 80 gram roomboter
- Voor de vulling
- 500 gram aardbeien
- 1 eetlepel citroensap
- 250 ml slagroom
- 400 gram volle kwark
- 75 gram suiker
- 7 gelatineblaadjes
- Bekleed een springvorm van ca. 23 cm diameter met bakpapier.
- Maal de koekjes voor de bodem fijn.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de gemalen koekjes door de boter.
- Stort de kruimels in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel de kruimels goed aan tot een gladde bodem.
- Leg de gelatine 1 voor 1 in een bakje water. Leg het tweede blaadje er pas in als het eerste blaadje volledig onderwater ligt.
- Maak de aardbeien schoon. Houd eventueel 5 aardbeien apart voor decoratie.
- Pureer de aardbeien tot puree
- Verwarm ⅓ van de aardbeienpuree met de citroensap en de suiker. (Niet koken).
- Haal van het vuur.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de hete puree.
- Giet een beetje van de koude puree bij de warme puree en klop gelijk door.
- Giet de warme puree al kloppend door de rest van de koude puree.
- Meng de kwark erdoor.
- Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het kwarkmengsel.
- Giet de vulling op de koekbodem en laat een aantal uur (liefst over nacht) opstijven.
- Verwijder voorzichtig de ring en aan de zijkant het bakpapier.
- Decoreer eventueel met de apart gehouden aardbeien.
Tips & Tricks bij het aardbeien kwarktaart recept:
- Roer niet teveel met de slagroom. Spatel/vouw deze voorzichtig door het aardbeien kwark mengsel.
- Je kunt de taart gewoon “plain” houden. Versieren met de aardbeien. Maar je kunt de taart ook versieren met wat slagroomtoefjes en chocolade rasp.
- Mochten de aardbeien niet zo zoet van zichzelf zijn en houd jij wel van zoet kun je er voor kiezen om 25 gram extra suiker toe te voegen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie