Zoete aardappelmuffins zijn gezond en ook nog eens erg lekker. Je kunt ze als tussendoortje eten of tijdens het ontbijt en de lunch.
Zoete aardappelmuffins worden gemaakt zonder geraffineerde suikers. Er word in het recept gebruik gemaakt van honing.
Het idee voor de zoete aardappelmuffins vond ik op puurgezond. Het recept heb ik her en der omgegooid.
Het onderstaand zoete aardappelmuffins recept is voor zo’n 8 a 10 muffins.
Zoete aardappelmuffins recept
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel (+- 400 gram)
- 3 eieren
- snuf zout
- 150 gram amandelmeel
- 4 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een muffinvorm in of plaats muffinpapiertje in de gaatjes.
- Maak de zoete aardappel schoon en snij deze in dunne plakjes.
- Kook de zoete aardappelplakjes met een snuf zout in ca. 10 minuten gaar.
- Klop de eieren met het amandelmeel, de honing en het vanille extract door elkaar.
- Giet de zoete aardappelplakjes af en prak ze met een vork.
- Roer vervolgens de geprakte zoete aardappel door het eimengsel.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de zoete aardappelmuffins in ca 30 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de zoete aardappelmuffins:
- De zoete aardappelmuffins zullen niet echt rijzen. Je kunt de vormpjes dus goed vol scheppen.
- Maak je amandelmeel gemakkelijk zelf. Check de how to amandelmeel maken.
- Geen muffinpapiertjes in huis, maak ze zelf met bakpapier. Volg de how to muffinpapiertjes maken.
- De zoete aardappelmuffins lenen zich goed om in te vriezen. Verwarm ze vanuit de vriezer even in de oven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie