Watermeloen sorbetijs is een heerlijk verfrissende ijssoort gemaakt met 3 ingrediënten. Het watermeloen sorbetijs bevat geen geraffineerde suikers.
Het watermeloen sorbetijs is niet een ijssoort dat heel goed schepbaar is.
Onderstaand watermeloen sorbetijs recept is geschreven voor de ijsmachine. Wil je het watermeloen sorbetijs maken zonder ijsmachine dan is dat mogelijk. Kijk bij de tips & tricks onder het recept hoe dit moet.
Het recept is voor 1 a 1,5 liter watermeloen sorbetijs
Watermeloen sorbetijs recept
Ingrediënten
- 1200 gram watermeloen
- 2 eetlepels ahornsiroop of honing
- 20 gram magere melkpoeder
Bereidingswijze
- Maak de watermeloen schoon en pureer deze.
- Wrijf de watermeloen puree door een zeef.
- Meng de ahornsiroop en het magere melkpoeder door de watermeloen puree.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je machine.
Tips & Tricks bij het watermeloen sorbetijs:
- Wil je het watermeloen sorbetijs zonder ijsmachine maken, maak dan het ijsmengsel klaar volgens het recept. Giet het mengsel in een diepvries bak en zet het in de vriezer. Haal het ijs ieder half uur eruit en mix het goed door. Herhaal dit tot het watermeloen sorbetijs de juiste consistentie heeft.
- Het magere melkpoeder zorgt voor een iets betere schepbaarheid van het ijs. Dit kan je eventueel weglaten.
- Ook zou je de ahornsiroop of honing weg kunnen laten. Dan heb je puur watermeloen sorbetijs zonder toevoegingen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie