Af en toe willen we is “gezond” snacken… Dat is mogelijk… Deze kokoskoekjes zijn suikervrij, ze worden gezoet met banaan. De chocolade die je gebruikt word is puur, boven de 70%. Dus bij elkaar kan je zeker wel zeggen dat deze koekjes onder de noemer “gezond” snacken vallen.
Voor vrienden van mij zoek ik regelmatig naar koolhydraatarme maaltijden. Hieronder valt ook het koolhydraatarm bakken, alleen is koolhydraatarm bakken nog niet altijd zo makkelijk. Deze koekjes vallen niet onder koolhydraatarm. In een banaan zitten aardig wat koolhydraten en ook chocolade bevat het een en ander. Nu scheelt het dat ze niet streng aan het diëten zijn. En dan is dit suikervrije kokoskoekje toch een goed alternatief op de koekjes gemaakt van bloem welke relatief veel suiker bevatten.
Het idee voor deze koekjes kwam ik tegen bij Mind your feed. Een, zoals het er op de website beschreven word, foodblog over gewoon gezond eten. De website komt bij mij fris over en is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Er komen op deze site allemaal verschillende maaltijden voorbij, bakken is een klein onderdeel daarvan.
Onderstaand recept is voor 8 suikervrije kokoskoekjes.
- 100 gram geraspte kokos
- 2 eiwitten
- snufje zout
- 1 banaan
- 50 gram pure chocolade
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Hak de chocolade grof.
- Sla de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Prak de banaan.
- Spatel ¾ van de chocolade, met de geprakte banaan en de kokosrasp door het eiwitschuim.
- Maak met de hand zo'n 8 platte koekjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de overgebleven gehakte chocolade oven de koekjes.
- Bak de kokoskoekjes in ca. 20 minuten goudbruin.
Tips & Tricks bij de suikervrij kokoskoekjes:
- Het mengsel kan wat droog zijn, je kan er dan een druppeltje water bij doen.
- Als de banaan erg bruin word kan je een beetje citroensap gebruiken om dit te tegen te gaan.
- In het recept van Mind your feed word gebruik gemaakt van vanillepoeder, lijkt dit je een lekker idee verwijs ik je graag naar de site van Mind your feed.
- Als het eiwit niet helemaal goed stijf geworden is geeft dat niks in dit recept en kan je gewoon verder gaan met de volgende stap.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie