Rozijnen sodabroodjes, snelle broodjes zonder gist, maar met soda. En dat is niet het enige wat deze rozijnen sodabroodjes speciaal maken. Deze broodjes zijn zonder suiker! De enige suiker die deze broodjes hebben is de natuurlijke suiker in de rozijnen. Dus een heerlijk rozijnenbroodje dat ook nog eens suikervrij is.
Dit recept voor deze snelle broodjes komt uit het Makkelijke bakboek waar ik eerder een review over schreef. Het recept is volledig in eigen bewoordingen geschreven.
Het recept is voor 8 rozijnen sodabroodjes.
Rozijnen sodabroodjes recept
Ingrediënten
- 400 gram patentbloem
- 1¼ theelepel baking soda
- 1 theelepel zout
- 300 ml karnemelk
- 1 ei
- rasp van ½ citroen
- 200 gram rozijnen
- 1 ei (losgeklopt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C,
- Meng de bloem met de baking soda en het zout door elkaar.
- Roer met een stevige lepel de karnemelk, het ei en de citroenrasp door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg.
- Roer de rozijnen erdoor.
- Maak met licht vochtige handen 8 bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Druk de bolletjes iets wat plat.
- Bestrijk met het losgeklopte ei.
- Bak in 18-23 minuten gaar en goudbruin.
- Wikkel de rozijnen sodabroodjes in een theedoek terwijl ze nog warm zijn, zo worden ze niet zo hard.
- Eet de broodjes zo vers mogelijk.
Tips & Tricks bij de rozijnen sodabroodjes:
- Je kunt eventueel ook de deeghaken gebruiken voor het roeren van het deeg.
- Het is een plakkerig deegje. Daarom is het handig om je handen vochtig te maken. Dan blijf het deeg niet zo aan je handen plakken.
- Meng het deeg niet langer dan nodig is.
- Mocht je na een dag nog rozijnen sodabroodjes over hebben piep ze dan even op in de oven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie