Een gezonde snack is deze kaneel dadelrol wel. Je hebt er geen oven voor nodig. Ook word er aan deze kaneel dadelrol geen geraffineerde suiker toegevoegd. De suikers die de dadelrol bevatten zijn de suikers die de dadels natuurlijk bevatten.
Het recept is voor een kaneel dadelrol van ca. 25 cm.
Kaneel dadelrol recept
Ingrediënten
- 225 gram amandelen
- 50 gram walnoten
- 225 gram dadels
- 1 theelepel vanille extract
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel water
- 10 gram kaneel
Bereidingswijze
- Hak de amandelen met de walnoten fijn in de keukenmachine.
- Voeg de dadels, het vanille extract en het zout toe en hak door elkaar heen.
- Voeg als laatste de eetlepel water toe.
- Haal de helft van het mengsel uit de machine en smeer dit uit op een bakpapier tot een dikte van ca. ½ cm. (Dit is een rechthoek van ca. 25x21cm)
- Druk het goed aan met de achter kant van een lepel of gewoon met handen.
- Leg op de eerste laag een tweede bakpapier, en rol voorzichtig met een deegroller eroverheen om het nog wat extra aan te drukken.
- Voeg aan het over gebleven mengsel de kaneel toe en hak dit met de keukenmachine erdoorheen.
- Verdeel het kaneelmengsel over de aangedrukte rechthoek en druk het gelijkmatig aan.
- Rol over de lange kant voorzichtig met hulp van het bakpapier op tot een rol.
- Rol de kaneel dadelrol strak in vershoudfolie en draai de kanten goed dicht.
- Leg de kaneel dadelrol minimaal 1 uur koud weg.
- Snij in plakjes van ca. 1 cm dikte.
- Verdeel het kaneel mengsel over de
Tips & Tricks bij de kaneel dadelrol:
- Mocht het zijn dat de boel een beetje verkruimeld kan je de kruimels wat aandrukken met je handen.
- Maak tijdens het snijden je mes warm, dit zorg ervoor dat je iets makkelijker snijd.
- Probeer het mes heel zachtjes heen en weer te halen en probeer niet te drukken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie