Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn en hoeft ook niet veel tijd beslag in te nemen. Als je de boterham weer een keertje zat bent en je wilt een keertje wat anders. In een handomdraai zet je deze overheerlijke havermout mug cake op tafel. En je hebt er geen oven voor nodig. Gewoon zo uit de magnetron.
Een mug is een mok. Dus een mug cake is heel simpel gezegd een cakeje in een mok. En een mug cake staat er om bekent dat deze uit de magnetron komt. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen. Het is simpel, makkelijk, snel en nog lekker ook. Dus waarom niet.
Van de oorsprong van de mug cake kan ik weinig terugvinden. Volgens mij is die uit Amerika over komen waaien. Hij is iig daar al echt een hype en je ziet de mug cake hier ook steeds vaker voorbij komen.
Havermout is van nature glutenvrij. Maar omdat deze veelal wordt verwerkt op plaatsen waar ook producten met gluten worden verwerkt, is de meeste havermout niet volledig glutenvrij. Er is zeker wel glutenvrije havermout te krijgen. Dus indien je dit recept glutenvrij wil hebben, zorg er dan voor dat je havermout glutenvrij is.
Dit havermout mugcake recept is ook suikervrij. De suikers die erin zitten zijn natuurlijke suikers die in de producten zelf voorkomen.
- 3 el havermouth
- 1 ei
- 1 kleine banaan
- Evt honing naar smaak
- en evt wat rozijntjes of kokossnippers
- Prak de banaan in een 'mug'
- Voeg de rest an de ingrediënten toe en roer/klop tot een mooi beslag
- Zet 2 a 3 minuten in de magnetron (850 watt)
- En klaar is je havermout mugcake. Gemakkelijk, snel en nog lekker ook.
Tips & Tricks bij de Havermouth mugcake:
- De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid watt van je magnetron. Houd een eerste keer in de gate of alles goed gestold is.
- Je kunt de havermout mugcake omkeren op een bordje of zo uit de “mug”eten.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie