Verantwoord snacken dat blijft lastig. Maar deze chocolade truffels van avocado kunnen daar wellicht een beetje bij helpen. Het blijft snacken, maar het is wel “gezond” snacken. Chocolade is goed voor je, vooral de pure variant. En in dit recept wordt geen gebruik gemaakt van slagroom, maar van avocado. Je hoeft niet bang te wezen dat je een rare avocado smaak truffel krijgt. De avocado zorgt enkel en alleen voor de romige smaak. Ook is er geen suiker toegevoegd wat deze chocolade avocado truffel een hele gezonde keuze maakt.
De chocolade truffels van avocado maak je gemakkelijk, snel en je hebt er niet veel voor nodig. Chocolade, cacao en een avocado. Zelf gebruik ik er nog een beetje vanille extract bij, maar deze zou je zelfs nog kunnen weglaten, mocht je het niet in huis hebben bijvoorbeeld.
Onderstaand recept is voor ongeveer 20 chocolade truffels van avocado. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
- 1 avocado
- 200 gram pure chocolade (boven de 70%)
- cacao poeder
- ½ theelepel vanille extract
- Smelt de helft van de chocolade au bain marie en hak de andere helft fijn.
- Snijd de avocado doormidden, ontpit deze en prak het vruchtvlees van de avocado fijn.
- Meng de avocado met de gesmolten chocolade en het vanille extract.
- Als deze goed gemengd is roer je vervolgens de fijngehakte chocolade erdoorheen.
- Mocht het mengsel nog te zacht zijn zet deze dan even koud weg.
- Schep met een lepeltje een hoopje op je hand en maak hier een bolletje van.
- Rol het bolletje door de cacao.
- Bewaar de chocolade truffels van avocado in de koelkast.
Tips & Tricks bij de chocolade truffels van avocado:
- Wil je de chocolade truffels wat zoeter hebben voeg dan een beetje honing of andere zoetmaker toe.
- Naast de cacao zou je de chocolade truffels van avocado ook door gehakte nootjes kunnen rollen.
- Voor het fijnste resultaat kun je de avocado door een zeef drukken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie