Chocolade havermout ballen worden gemaakt met 5 ingrediënten. Je kunt deze ballen de gezondere keuze noemen. De chocolade havermout ballen worden gezoet met ahornsiroop. Hier zou je ook honing voor kunnen gebruiken.
Zelf heb ik gekozen om een combinatie van puur en melk te gebruiken. Dit vind ik net wat lekkerder als enkel puur. Enkel puur zal dan wel weer de gezondere keuze zijn. De chocolade havermout ballen vallen onder powerfood of energy balls. Verwacht geen zoet koekje. Het is meer een soort tussendoortje. Ook de smaak van havermout is nog altijd aanwezig in de ballen.
Chocolade havermout ballen recept | Bakkenderwijs
Ingrediënten
- 25 gram melkchocolade
- 25 gram pure chocolade
- 300 gram havermout
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eieren
- 2 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Roer de rest van de ingrediënten erdoor tot alles goed door elkaar zit.
- Rol met je handen zo'n 12 balletjes. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Ban in ca. 15 minuten gaar tot de buitenkant wat harder word.
Tips & Tricks bij de chocolade havermout ballen:
- Omdat de chocolade havermout ballen wat droger kunnen zijn kun je er voor kiezen om er gehakte stukje rozijnen doorheen te doen. Let hier wel bij op dat de rozijnen zich niet teveel aan de buitenkant bevinden. Hierdoor kunnen ze verbranden en dat is niet lekker.
- Voor de gezondere keuze gebruik je enkel pure chocolade voor dit recept.
- Je kunt in plaats van ahornsiroop ook honing gebruiken
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie