Ik hou van pecannoten. Vooral die romige smaak van pecannoten. En pecannoten zijn ook nog eens gezond, wat het nog lekkerder maakt om er van te snoepen.
De chilipeper zoete pecannoten zijn zoet met een tikkie pittig. Ze worden gezoet met ahorn siroop en vallen om die reden onder suikervrij. Suikervrij betekend zonder geraffineerde suikers.
Chilipeper zoete pecannoten recept | Bakkenderwijs
Ingrediënten
- 100 gram pecannoten
- 20 ml ahorn siroop
- 1 theelepel olijfolie
- ½ theelepel chilipoeder
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Verspreek de pecannoten over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak 5 tot 8 minuten in de oven tot de pecannoten gekarameliseerd en gebruind zijn.
- Laat de pecannoten volledig afkoelen.
Tips & Tricks bij de chilipeper zoete pecannoten:
- Let op dat de pecannoten niet aanbranden in de oven.
- Bewaar de chilipeper zoete pecannoten in een luchtdichte trommel.
- Breek de pecannoten eventueel van elkaar als deze tijdens het bakken aan elkaar zijn geplakt.
- Haal de pecannoten als ze bijna koud zijn van de bakplaat. Dan zijn ze soms net iets makkelijker te verwijderen.
- Gebruik niet te veel olie, anders blijven de pecannoten erg plakken na het bakken in de oven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie