Amandelpannenkoekjes zijn pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel.
Deze amandelpannenkoekjes zijn koolhydraatarm. Als je de amandelpannenkoekjes vergelijkt met het andere koolhydraatarme pannenkoeken recept welke op Bakkenderwijs staan. Degene die worden gemaakt met roomkaas en eieren. Zal je snel merken dat deze koolhydraatarme amandelpannenkoekjes meer vullen als de andere variant. Dit komt door het gebruik van het amandelmeel.
Amandelpannenkoekjes zijn naast koolhydraatarm ook glutenvrij en suikervrij zijn.
De amandelpannenkoekjes worden als kleine pannenkoekjes in de koekenpan gebakken. Afhankelijk van de grote van de amandelpannenkoekjes kun je met onderstaand amandelpannenkoekjes recept ca. 6 amandelpannenkoekjes maken.
- 85 gram amandelen
- 1 ei
- 75 volle yoghurt
- 1 theelepel bakpoeder
- Tot 1 eetlepel zoetstof naar smaak
- Boter of olie om in te bakken.
- Maal de amandelen met een keukenmachine fijn.
- Zeef het bakpoeder en roer het samen met de zoetstof erdoorheen.
- Roer de yoghurt en het ei erdoor.
- Spuit een beetje boter of olie in een koekenpan en laat warm worden.
- Schep 2 a 3 kleine hoopjes beslag in de pan.
- Bak ze op zacht vuur tot dat er bubbeltjes verschijnen en de bovenkant er bijna droog eruit ziet.
- Draai het amandelpannenkoekje voorzichtig om en laat nog even bruin bakken.
- Haal de amandelpannenkoekjes uit de pan en serveer direct.
Tips & Tricks bij de amandelpannenkoekjes:
- Je kunt in plaats van zoetstof ook 1 eetlepel honing of ahornsiroop maken. Dit is ook erg lekker. Op deze manier blijven het gezonde amandelpannenkoekjes alleen zijn ze niet meer zo koolhydraatarm.
- Let er voor glutenvrije amandelpannenkoekjes op dat je bakpoeder geen gluten bevat.
- In plaats van volle yoghurt kun je ook Griekse of Turkse yoghurt gebruiken.
- Draai de amandelpannenkoekjes voorzichtig om met behulp van bijvoorbeeld een pannenkoekmes. De amandelpannenkoekjes kunnen wat moeilijk te draaien zijn.
- Krijg je de amandelpannenkoekjes niet mooi gedraaid, kun je deze ook in stukjes bakken, zoals je dat doet bij een scrambled egg.
- Heb je amandelmeel in huis? Dan kun je deze 1 op 1 gebruiken in plaats van de amandelen.
- De amandelpannenkoekjes kun je in de koelkast tot de volgende dag goed bewaren.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie