Dit recept voor cloudbread is simpel en vullend. Het recept stond al een aantal jaar op de site als afslank “broodjes”. Maar het is gewoon cloudbread. In het Nederlands ook wel wolkenbrood genoemd
Het past perfect in een koolhydraatarm dieet. Heerlijk als lunch. En dit broodje is naast koolhydraatarm, suikervrij, ook nog eens glutenvrij (let hier wel op dat je bakpoeder dan geen gluten bevat)
Behalve cloudbread of in het Nederlands wolkenbroodjes, worden deze broodjes ook wel oopsie rolls genoemd. Dit lijkt te verwijzen naar dat het recept per ongeluk is ontstaan. En die zou zomaar zo kunnen zijn. In dit recept word namelijk geen bloem gebruikt.
Je hebt voor dit recept over het algemeen 3 ingrediënten nodig. Eieren, bakpoeder en kwark. De kwark word ook weleens vervangen voor roomkaas of hüttenkäse.
Je kan de koolhydraatarme broodjes met wat hartigs beleggen, maar ook met zoetigheid Ik ben erg benieuwd wat jij er van vind en met wat je ze belegd heb.
Dit recept is voor 9 cloudbreads.
- 3 eieren
- 3 eetlepels kwark
- ½ theelepel bakpoeder (gezeefd)
- snufje stevia
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Splits de eieren
- Klop de bakpoeder met het eiwit stijf
- Klop het eigeel beetje schuimig en voeg de kwark en het snufje stevia toe."
- Meng dit alles goed door elkaar
- Schep het eigeelmengsel voorzichtig door het eiwit
- Maak met een lepel 9 platte hoopjes.
- Bak af op 150°C voor 20-25 min.
Tips & Tricks bij het cloudbread recept:
- Spatel voorzichtig de ingrediënten door elkaar zodat je niet teveel “lucht” in het broodje verliest.
- Je kunt de stevia eventueel weglaten. Ook kun je een snufje zout toevoegen aan de wolkenbroodjes.
Met smakelijke groet,
Bakkenderwijs
Syl zegt
Helaas werden het bij mij geen broodjes waren helemaal plat ?
Bakkenderwijs zegt
Beste Syl,
Jammer dat de afslank “broodjes” niet gelukt zijn.
Zou het kunnen zijn dat het beslag niet schuimig genoeg meer was?
Ik heb de stap-voor-stap foto’s van het recept toegevoegd, hopelijk kan je hier wat mee?
Groetjes Yvonne
Bea zegt
Is 20 min. Misschien te lang?
Waren eerst aardige bollen. Later zakte het in, zo plat als dubbeltje.
Bakkenderwijs zegt
Beste Bea, de 20 min klopt wel. Maar iedere oven is anders. Dus hou een beetje de kleur en garing van je broodjes in de gaten. Zorg dat de oven op temperatuur is als ze afslank broodjes in de oven gaan. En probeer niet te vroegtijdig de oven open te trekken. Opzich mogen de broodjes niet volledig instorten. Ik hoop dat je hier wat aan heb. Met smakelijke groet, Yvonne
Monique zegt
Heb jij voor dit recept volle of magere kwark gebruikt?
Bakkenderwijs zegt
Ik heb volle kwark gebruikt.