Dit aardbeien bananen sorbetijs word gemaakt met maar 2 ingrediënten. Enkel aardbeien en bananen vormen dit sorbetijs. Er worden geen suikers toegevoegd dus op de natuurlijk suikers van de aardbeien en bananen na is dit een suikervrij is.
Voor het aardbeien bananen sorbetijs heb ik gebruik gemaakt van een ijsmachine. Het is voor dit ijs echter ook heel makkelijk om het zonder ijsmachine te maken. Kijk bij de tips & tricks onder het recept hoe je dit doet.
Dit aardbeien bananen sorbetijs is een guilty free ijs, oftewel schuldvrij ijs. Je kan dit ijs eten zonder jezelf schuldig te voelen. Je eet namelijk gewoon verse aardbeien en bananen en niks anders. Ook voor de kinderen is dit aardbeien bananen sorbetijs een ideale tractatie.
Doordat je geen verder ingrediënten toevoegt aan het aardbeien sorbetijs zal je merken dat het een wat minder samenhangend ijs is. Het aardbeien bananen sorbetijs is daarom minder geschikt om bolletjes mee te maken.
- 500 gram aardbeien
- 3 bananen
- Pureer de bananen met de aardbeien en giet het mengsel in de ijsmachine.
- Volg de instructies van je machine.
Tips & Tricks voor het aardbeien bananen sorbetijs:
- Neem voor dit aardbeien bananen sorbetijs goed rijpe bananen. Deze rijpe bananen zorgen voor de zoetheid van je ijs.
- Wil je het aardbeien bananenijs maken zonder ijsmachine vries dan de bananen en aardbeien vers in. Als de bananen en aardbeien helemaal bevroren zijn maal ze dan met een krachtige blenden of keukenmachine tot ijs. (check de handleiding van de apparaat of deze ervoor gemaakt is)
- Haal het ijs van te voren uit de vriezer en zet het even op je aanrecht of in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je ijs beter schepbaar word.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie