Zoete kaneelbroodjes recept speciaal voor de stoomoven. Deze kaneelbroodjes zijn niet de broodjes met bladerdeeg die we kennen. Dit is een broodje met een knapperig korstje voor bij bijvoorbeeld de lunch.
Het recept voor deze zoete kaneelbroodjes uit de stoomoven komt uit het Delicious magazine. Ik heb een stoomoven en vond het wel een wat lastig recept. Iedere stoomoven werkt net weer iets anders en hier en daar vergt het toch wat aanpassingsvermogen. Maar doordat deze zoete kaneelbroodjes uit de stoomoven wel geslaagd zijn wil ik dit recept toch met jullie delen.
Het recept is voor 12 zoete kaneelbroodjes.
Zoete kaneelbroodjes stoomoven recept
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 60 gram suiker
- 45 gram boter
- 1 zakje instant gist
- 250 gram lauwwarme melk
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met de deeghaken in ca. 7 minuten tot een glad deeg.
- Kneed het vervolgens nog even met de hand door.
- Zet het deeg onafgedekt in de stoomoven en zet op 35°C met 100% vocht (Of stand deeg rijzen) voor ca. 20 minuten.
- Kneed het deeg even door en verdeel het vervolgens in 12 gelijke stukken.
- Vorm hier balletjes mee door met 1 hand het deeg op de werkplek te rollen. Houd je hand hierbij in een soort van kommetje en druk het wat naar beneden tijdens het rollen.
- Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met pakpapier.
- Schuif de bakplaat 1 richel onder het midden.
- Bak 8 minuten op 35°C met 100% vocht.
- Bak 2 minuten op 50°C met 100% vocht
- Bak 10 minuten op 200°C met 50% vocht
- Bak 13 minuten op 200°C met 0% vocht
Tips & Tricks bij de zoete kaneelbroodjes uit de stoomoven:
- Je hoeft de zoete kaneelbroodjes niet uit de oven te halen als de temperatuur of de stoomgraad veranderd.
- Er is bij sommige stoomovens een automatisch programma beschikbaar voor zoete broodjes. Deze schijn je te vinden onder: Automatisch programma > broodjes > zoete broodjes > gistdeeg > bakken. Ik heb deze stand zelf niet dus kan niet checken of dit klopt.
- Je kunt van deze broodjes ook chocolade broodjes maken. Voeg dan in plaats van de kaneel 75 gram gehakte pure chocolade toe.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie