De herfst en de winter staan in het teken van de kastanje. Behalve dat ze dan van de bomen vallen kan je ze ook goed in de supermarkt verkrijgen. Voor deze smoothie gebruikte ik kastanjemeel. Deze kan je zelf maken door de kastanjes te poffen, te malen en te drogen. Het is even een klusje. Maar je kunt kastanjemeel ook her en der kant en klaar kopen. Een stuk makkelijker dat zeker. Heb je kastanjemeel in huis dan kan je aan de gang met deze smoothie. Al denk ik dat je ook verse kastanjes in plaats van kastanjemeel kan gebruiken voor deze smoothie.
Behalve kastanje zit er ook wortel in de smoothie. Het is een dikke smoothie die zich ook goed leent voor een smoothie bowl.
- 2 eetlepels kastanjemeel
- 1 eetlepel havermout
- 100 gram wortel
- 150 ml melk
- Blend het kastanjemeel en het havermout fijn.
- Voeg de rest van de ingrediënten erdoor en blend het tot een gladde smoothie.
Tips & Tricks bij de kastanje wortel smoothie:
- Vind je de smoothie nog te dik kun je wat extra melk toevoegen.
- Om deze smoothie vegan te maken kun je de melk vervangen voor een vegan alternatief.
- Wortel kan even nodig hebben om goed fijn te blenden.
- Wil je een extra zoetje in de smoothie, voeg dan een scheutje ahornsiroop toe.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie