Walnoten- pecannotenspijs, een spijs net even wat anders dan met de bekende amandelen. De combinatie van de walnoten met de pecannoten maakt de spijs erg lekker. Je kunt de walnoten- pecannotenspijs gebruiken voor eigenlijk alles waar je ook de amandelspijs voor gebruikt. Hoe lekker worden bijvoorbeeld rondo’s met dit spijs?! Het geeft er dan net weer een andere twist aan. Ik gebruikte de walnoten- pecannotenspijs om een gevulde boterkoek mee te maken.
Toch liever “gewone” spijs maken. Vind hier het amandelspijs recept.
Dit recept is voor ca. 500 gram walnoten- pecannotenspijs.
Walnoten- pecannotenspijs recept
Ingrediënten
- 125 gram walnoten
- 125 gram pecannoten
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 ei
Bereidingswijze
- Doe de walnoten, de pecannoten en de suiker in een keukenmachine en maal deze fijn.
- Voeg de ahornsiroop en het ei toe en maal toe een spijs.
- Verpak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Tips & Tricks bij de walnoten- pecannotenspijs:
- Voor het beste resultaat laat je alle smaken 1 tot 3 dagen intrekken in de koelkast.
- Let op! In dit recept word rauw ei gebruikt. Mocht je dit liever niet willen zijn er tegenwoordig ook gepasteuriseerde eigelen en witten verkrijgbaar.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie