Een simpel recept voor stoofpeertjes met water, kaneel, steranijs en suiker.
Het recept is voor 2 kilo stoofpeertjes.
Stoofpeertjes recept
Ingrediënten
- 2 kilo stoofpeertjes
- water
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel vanille suiker (= 2 zakjes)
Bereidingswijze
- Schil de stoofpeertjes. Het steeltje mag je laten zitten. Het onderste deel van het klokhuis moet je er wel uitscheppen.
- Leg de peertjes in een pan en giet ze voor ⅔ onder met water.
- Doe de rest van de ingredienten er bij en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur minimaal 1,5 uur koken.
Tips & Tricks bij de stoofpeertjes:
- De stoofpeertjes worden naarmate ze langer gekookt worden steeds roder van kleur. Tot zo’n 4 uur.
- Lekker met een bolletjes vanille ijs.
- De stoofpeertjes lenen zich er goed voor om in te vriezen.
- Het makkelijkste schil je de stoofpeertjes met een dunschillertje van het steeltje af naar beneden.
- Hou je niet van steranijs kun je deze ook weglaten.
- Als je de stoofpeertjes veel te lang kookt krijg je gerimpelde stoofpeertjes die niet zoveel bijt meer hebben. Maar ook deze zijn nog altijd erg lekker om te eten.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie