Deze Oreo truffel toffees zijn echt heerlijk. De zoete romige karamel smaak van binnen met het Oreo kruimel laagje van buiten is een ideale combinatie. Ook heb je maar 3 ingrediënten nodig om deze Oreo truffel toffees op tafel te toveren. Ze zijn niet moeilijk te maken en met onderstaand recept zet je gemakkelijk ca. 24 Oreo truffel toffees neer. Ideaal voor een feestje of voor als er visite komt.
De hoofdingrediënten die gebruikt worden zijn de Oreo koekjes en daarnaast gezoete gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk wordt gemaakt van koemelk waaraan vaak suiker word toegevoegd. Een deel van het water word aan de melk onttrokken. De suiker werkt als conserveermiddel waardoor steriliseren niet meer nodig is. De gezoete gecondenseerde melk word in kleine blikjes verkocht en is zeer lang houdbaar.
- 10 Oreo koekjes
- 20 gram boter
- 415 ml gezoete gecondenseerde melk (=1 blikje)
- Scheid de Oreo koekjes en houd het crème gedeelte en het koekgedeelte apart van elkaar.
- Smelt op laag vuur de boter en voeg vervolgens de gecondenseerde melk en het crème gedeelte van de Oreo toe.
- Blijf goed roeren tot het geheel wat dikker word. Als je de bodem van de pan 2 a 3 sec kan blijven zien nadat je een streep heb getrokken in het midden is het mengsel klaar. (+- 10 min.)
- Laat het mengsel goed afkoelen en zet een uur koud weg.
- Maal het koekgedeelte van de Oreo fijn.
- Maak met je hand bolletjes en rol ze door de Oreo kruimels heen.
- Bewaar de Oreo truffel toffees koel.
Tips & Tricks bij de Oreo truffel toffees:
- Als de koekkruimels niet goed blijven plakken aan de toffee kan je de toffee een klein beetje nat maken met water.
- Ben je opzoek naar de gezoete gecondenseerde melk? Deze vind je vaak bij de Indische ingrediënten in de supermarkt.
- Als er halverwege het koken van het mengsel kleine klontjes ontstaan, wees gerust. Deze verdwijnen als het goed is vanzelf weer als het mengsel zich indikt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie