Kruidnoten horen onlosmakend bij Sinterklaas. De winkels liggen er vol mee. In deze tijd is het dan ook erg leuk om met kruidnoten aan de slag te gaan. Zo maakte ik deze heerlijke kruidnoten truffels.
Voor de kruidnoten truffels kun je gebruik maken van de kruidnootjes uit de winkel. Ook kan je er voor kiezen eerst de kruidnoten zelf te bakken. Zie hier het kruidnoten recept.
Kruidnoten truffels zijn gevuld met een kruidnoten-mascarpone mengsel en dit omhuld met een laagje chocolade. De mascarpone in het recept zorgt voor de smeuïgheid.
Het is een makkelijk recept en je hebt er niet veel voor nodig. Kruidnoten truffels zijn ook erg leuk om samen met kinderen te maken.
Het recept is voor 12 kruidnoten truffels.
- 160 gram kruidnoten + 12 voor de garnering
- 100 gram mascarpone
- 150 gram melk chocolade
- Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. (geen keukenmachine? zie tips & tricks)
- Meng de mascarpone erdoor.
- Vorm 12 bolletjes met je handen van ca. 20 gram per stuk.
- Leg de bolletjes een half uur koud weg.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Haal de bolletjes 1 voor 1 door de gesmolten chocolade. Gebruik hiervoor een lepeltje of een saté prikkertje.
- Leg de truffels op een bakpapiertje en leg op iedere truffel een kruidnootje.
- Leg de kruidnoten truffels in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
Tips & Tricks bij de kruidnoten truffels:
- Je kunt kruidnoten ook fijn malen met een deegroller of met een vijzel.
- Let op met het au bain marie smelten van de chocolade met kinderen dat het water eronder erg heet is.
- Ik vind het het makkelijkste om een saté prikkertje te gebruik bij de truffels. Deze laat ik er gewoon inzitten. Hierdoor kan je de kruidnoten truffel makkelijk oppakken en opeten.
- Je kunt voor dit recept ook andere soorten chocolade gebruiken. Let er wel bij op dat witte chocolade niet altijd even makkelijk te verwerken is.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie