De kokos truffel toffees zijn heerlijk zoet met de smaak van kokos. Ze worden gemaakt door middel van gecondenseerde melk. Eerder maakt ik deze Oreo truffel toffees die ook zeer zeker de moeite waard zijn. Mocht je niet van kokos houden is dit een lekker alternatief.
Het ideale van deze kokos truffel toffees is dat je er niet veel voor nodig heb en ze vrij makkelijk te maken zijn. Ze zijn goed te bewaren in de koelkast en ideaal voor als er visite langs komt.
Kokos truffel toffees recept
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 415 ml gezoete gecondenseerde melk (= 1 blikje)
- 125 ml kokosnoot melk
- 50 a 100 gram geraspte kokos
Bereidingswijze
- Smelt op laag vuur de boter en voeg vervolgens de gezoete gecondenseerde melk en de kokosnoot melk toe.
- Blijf goed roeren tot het geheel wat dikker word. Als je de bodem van de pan 2 a 3 sec kan blijven zien nadat je een streep heb getrokken in het midden is het mengsel klaar. (+- 10 a 15 min.)
- Laat het mengsel goed afkoelen en zet een uur koud weg.
- Maak met je hand bolletjes en rol ze door de kokosrasp heen.
- Bewaar de kokos truffel toffees koel.
Tips & tricks bij de kokos truffel toffees:
- Als het kokosrap niet goed blijft plakken aan de toffee kan je de toffee een klein beetje nat maken met wat water.
- Ben je opzoek naar de gezoete gecondenseerde melk? Deze vind je vaak bij de Indische ingrediënten in de supermarkt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie