Kaneelscones, scones die net even anders zijn als de traditionele scones. Een scone is een klein rond broodje of cakeje. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is dit immens populair. Geen high tea zonder scone. Wil je liever een traditionele scone maken zonder kaneel. Zie hier het scones recept. Misschien ook wel interessant om te lezen is de geschiedenis van de scone.
Nu naar de kaneelscones. Een heerlijk klein broodje met de smaak van kaneel. Het is de zoete variant. Want in een kaneelscone zit ook suiker. En als ze net uit de oven zijn dan heb je geen jam of wat dan ook nodig. Wat zijn het dan lekkere “broodjes
Dit kaneelscones recept is geïnspireerd door een recept die ik zag in het Makkelijke bakboek. Waar ik eerder een review over schreef.
Het kaneelscones recept is voor 15 tot 20 kaneelscones.
- 250 gram patentbloem
- 250 gram tarwebloem
- 25 gram bakpoeder
- 90 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- ½ theelepel zout
- 75 gram boter
- 2 eieren
- 175 ml karnemelk
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eieren los en zet een ¼ van 1 ei apart voor later de kaneelscones te bestrijken.
- Snij de boter in stukjes
- Kneed met de deeghaken de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en zout door de boter.
- Kneed dit net zo lang tot je kleine kruimels overhoud en de boter is opgenomen.
- Kneed de rest van de eieren erdoor.
- Kneed de karnemelk erdoor maar kneed niet langer dan nodig.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 1,5 tot 2 centimeter dikte.
- Steek met een ronde uitsteker van ca. 6 cm rondjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rol het overige deeg opnieuw uit en herhaal het uitsteken.
- Bestrijd de kaneelscones met het opzijgezette losgeklopte ei.
- Bak in ca. 15 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de kaneelscones:
- Je kunt er ook voor kiezen om enkel patentbloem te gebruiken. Enkel tarwebloem gebruiken zal er voor zorgen dat de kaneelscones minder luchtig worden.
- Het kan even duren dat het deeg begint te kruimelen. Schep de randen af en toe naar binnen zodat het goed opgenomen kan worden door de rest van het deeg.
- Kneed het deeg niet langer dan nodig. Als het door elkaar zit dan is het deeg goed.
- Lekker met appelstroop en slagroom. Of de welbekende clotted cream.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Marijke zegt
In je ingrediëntenlijst staat geen basterdsuiker genoemd maar in je beschrijving wel. Hoeveel basterdsuiker moet erin? En moet het witte, lichte of donkere zijn? En klopt het dat er 500 gr bloem in gaat? Dat lijkt zo veel…
Ze lijken me erg lekker dus ik wil ze graag uitproberen!
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor je bericht. Slordig dat de basterdsuiker niet bij de ingrediënten stond vermeld. Ik heb het er gelijk bij gezet. De hoeveelheid bloem klopt. Veel bakplezier met de kaneelscones. Hoor graag of ze gesmaakt hebben. Met smakelijke groet, Yvonne
Sharon zegt
Ik zie de suiker nog niet staan?
Bakkenderwijs zegt
Ik heb het er direct bijgezet. Bedankt voor het melden.