Kaneel swirl pancakes. Pancake met een kaneelrol effect. Je kent het wel van de kaneelbroodjes. Het bekende opgerolde uiterlijk. Daar zijn deze kaneel swirl pancakes op gebaseerd. De pancakes zijn dikker als pannenkoeken. Ze zijn lekker voor lunch, als tussendoortje of als avondmaaltijd.
Met onderstaand kaneel swirl pancakes recept maak je ca. 8 pancakes.
Kaneel swirl pancakes recept

Ingrediënten
- 1 eetlepel vanillesuiker (= 2 zakjes)
- 140 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 2 eieren
- 40 gram boter, gesmolten
- 140 ml melk
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel
- 30 gram lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
- Roer de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, en de snuf zout door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, de eieren en de helft van de boter toe.
- Mix vanuit het midden tot een geheel.
- Roer in een apart schaaltje de kaneel met de basterdsuiker, de ahornsiroop en de apart gehouden boter door elkaar.
- Roer hier 3 eetlepels van het beslag doorheen.
- Doe het kaneelmengsel in een spuitfles of spuitzak met een smal spuitmondje.
- Verwarm wat olie of boter in een koekenpan op laag-medium warmte.
- Schep voor elke pancake een flinke lepel (ca. 3 eetlepels) in de pan.
- Spuit met het kaneelmengsel een spiraal/swirl op de bovenkant van de pancake.
- Als de pancake aan de onderkant licht begint te bruinen en van boven wat droger word kun je de pancake omdraaien.
- Bak nog even verder tot deze kant ook goudbruin is ,


Tips & Tricks bij de kaneelswirl pancakes:
- Let op!: De basterdsuiker gaat door het kaneelbeslag, niet door het pancake beslag.
- Geen ahornsiroop in huis? Je kunt hiervoor ook honing gebruiken.
- Afhankelijk van de trek is dit pancake recept voor ca. 2 personen.
- Heb je een grote koekenpan kan je meerdere pancakes tegelijk bakken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie