
Havermelk recept
Havermelk zelf maken. Het is makkelijk en snel. En daarnaast is havermelk zelf maken een stuk goedkoper dan de havermelk die je in de winkel koopt. En behalve conserveringsmiddelen zit er weinig verschil tussen de havermelk die je zelf maakt en degene die je in de winkel koopt.
Havermelk die je in de winkel koopt kost al snel tussen de 2 en 3 euro voor een liter. Sommige merken gaan daar zelfs nog overheen. Havermelk die je zelf maakt is een stuk goedkoper. Reken maar uit als je naar onderstaand havermelk recept kijkt. Het verscheel is groot. Dit heeft alles te maken met de populariteit van het drankje.
Havermelk, haverdrink of havermoutmelk. Het gaat allemaal om het zelfde drankje. En het is dat drankje, havermelk welke iedere dag nog aan populariteit wint. Veelal heeft dit te maken met bewuster willen eten en drinken. Havermelk is vegan en vegan is hip.
Is havermout 100% vergelijkbaar met melk? Nee. Smaakt het als melk? Nee dat ook niet. Havermelk lijkt wel op de melk die we allemaal kennen, maar qua smaak heeft het geen overeenkomsten.
Het recept komt neer op 10% haver en 90% water. Met onderstaand recept maak ca. 800 ml havermelk.

- 100 gram havermout
- water
- Doe de havermout in een maatbeker en vul deze aan met water tot 1 liter.
- Maal met de staafmixer, blender of keukenmachine 5 minuten fijn.
- Giet het haver mengsel door een kaasdoek of schone theedoek.
- Knijp eventueel het laatste gedeelte goed uit.
- Bewaar de havermelk goed afgesloten in de koelkast.


Tips & Tricks bij de havermelk:
- Je kunt de havermelk wat zoeten met honing of zoetstof.
- Ook lekker is om een beetje kaneel of vanille aan de havermelk toe te voegen.
- Met 10% haver en 90% water kun je elke hoeveelheid maken die je zelf wilt.
- Lees hier waarom havermout gezond is.
- Gebruik een goede en lekkere havermout.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Maar wat doe je nou met de haver die over is.
Haverkoekjes? Haverpannekoeken? In soep?
Ik had ooit een recept van hartige haverkoekjes, gebakken in een koekepan, met o a uien.
Groet, Emma Bakker
Die hartige haverkoekjes klinken goed.
Dat is een goede vraag. Je zou het kunnen gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie.
En kan het zeker ook gebruiken om mee te bakken. Afhankelijk van watvoor recept zal je het misschien eerst moeten laten drogen.
Betreffende soep heb ik echt geen idee. Daar kan ik me niet zoveel bij voorstellen.
Met smakelijke groet, Yvonne