Cranberries horen bij de kerstperiode / decembermaand. Van cranberry compote tot heerlijke baksels. Een lekkere snack voor bijvoorbeeld bij de borrel. Dat zijn deze gesuikerde cranberries. Zoet, zuur, sappig met een klein bittertje. De gesuikerde cranberries zijn een makkelijk te maken snack.
Behalve dat de gesuikerde cranberries erg lekker zijn. Doet het rood met de suikerkristalletjes het ook erg goed op de tafel of op een borrelplank.
De gesuikerde cranberries hebben wel wat wachttijden waardoor het even duurt voordat je de cranberries op tafel tovert.
Gesuikerde cranberries recept
Ingrediënten
- 300 gram cranberries
- 100 ml water
- 250 kristalsuiker
Bereidingswijze
- Zet een pannetje met het water en 100 gram van de suiker op.
- Roer tot de suiker volledig is opgelost.
- Roer de cranberries erdoor tot ze allemaal een mooi glanzend laagje hebben.
- Haal van het vuur en laat de cranberries ca. 1 uur in de suikersiroop staan.
- Giet af en verdeel ze over een rooster, bord of bakpapier.
- Laat de cranberries 1 uur drogen.
- Haal de cranberries door de overige suiker en laat wederom 1 uur drogen.
Tips & Tricks voor de gesuikerde cranberries:
- Je kunt de cranberries langer als 1 uur in het suikerwater laten weken. Hoe langer ze erin liggen hoe zoeter ze worden.
- Verwarm bevroren cranberries heel kort even mee in het suikerwater. Bevroren cranberries zullen iets zachter blijven als verse.
- Let erop dat je de cranberries niet een dag van te voren door de suiker haalt. De suiker zal dan langzaam oplossen en je bent de volgende dag dan je suikerkristallen kwijt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie