Geroosterde amandelen met kaneel. Dit recept is makkelijk en snel om te maken. Het heeft wel wat baktijd nodig. De baktijd voor deze geroosterde amandelen ligt tussen een uur en anderhalf uur. Daarentegen is de bereidingstijd erg snel.
Geroosterde amandelen met kaneel recept

Ingrediënten
- 200 gram amandelen
- ½ - 1 eiwit
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram amandelen
- 25 gram lichtbruine suiker
- 20 gram kristalsuiker
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 125°C.
- Mix het eiwit met de vanille licht schuimig.
- Roer de amandelen erdoor.
- Meng de suikers, kaneel en het zout erdoor.
- Verspreid de amandelen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak 60 tot 90 minuten tot ze geroosterd zijn.
- Schud de amandelen regelmatig om.

Tips & Tricks bij de geroosterde amandelen met kaneel:
- Ik heb voor dit recept een heel eiwit gebruikt. Je kunt het ook met een half eiwit doen. Dan zal je iets minder smurrie hebben.
- Je kunt halverwege een nieuw bakpapiertje gebruiken om een beetje de ergste plakkerige “zooi” weg te krijgen.
- Laat de amandelen niet te donker worden. Ze branden nog even door nadat je ze uit de oven haalt.
- Haal tussendoor 1 amandel uit de oven en laat iets afkoelen. Proef of het al de juiste garing heeft. Zo weet je of de amandelen genoeg geroosterd zijn. Laat de amandel niet te lang afkoelen want de amandelen in de oven bakken natuurlijk gewoon door.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie